Омладина аустријске народне странке 100% указала Курцу поверење

sebastijan-kurc

БEЧ – Шеф аустриjске дипломатиjе Себастиjан Kурц реизабран jе, са 100 одсто гласова, за лидера омладине Народне странке Aустриjе (JВП).

Исход синоћњег гласања био jе потпуно jасан и сви учесници скупштине гласали су за 28-огодишњака у жељи да настави да води омладину народњака.

У свом обраћању Kурц jе рекао да jе JВП доказала да млади не треба само да преузму одговорност, већ и допринесу напретку.
„Kод нас ниjе реч о томе да нешто будеш, већ да нешто урадиш“, поручио jе он.
JВП се, према његовим речима, залаже за више „директне“ деморкатиjе и захтева конкретну доделу мандата на основу предности у гласовима.

„Састављање изборних листа не треба више да се спроводи у партиjским централама, већ гласачи треба да имаjу прилику да одлучуjу ко ће их заступати у парламенту, покраjинским или градским скупштинама“, нагласио jе Kурц.

Oн jе истакао да промене нису неопходне само у демократиjи, већ и по питању пензиjа.
„Не може бити да постаjемо све стариjи и истовремено радимо све краће. Наш систем мора бити спреман за будућност, а то значи да морамо да се побринемо да драстично порасте старост за одлазак у пензиjу, да се уведе аутоматизам код пензиjа, то jест прилагођавања старости за одлазак у мировину са просеком старости становништва, и да превремене пензиjе буду коначно изузетак, а не правило“, подвукао jе Kурц.

Танјуг