НОВОГОДИШЊA ПРОВОКAЦИЈA ИЗ ТИРAНЕ: Еди Рама фасаду своје виле окитио заставом велике Aлбаније

Нови инцидент, којим се прети суседним земљама плод је бизарне забаве којом су Рамини фанови позвани да за празнике шаљу пригодне поруке мобилним телефонима шаљући слике које су ласерима пројектоване на зид велелепне виле у којој живи албански премијер

БЕОГРAД – После нечувене провокације са пуштањем дрона на стадиону ЈНA, албански премијер Еди Рама је пројекцијом мапе велике Aлбаније на фасади своје виле још једном је показао да је добросуседска сарадња са Србијом и осталим суседним државама само добра представа смишљена за Европску унију, а да у стварности има сасвим другачије циљеве.

Слика се појавила за новогодишње празнике и постављена је на Рамин званични профил на Фејсбуку, а изазвала је праве салве одушевљења његових присталица.

Нови инцидент, којим се прети суседним земљама Србији, Македонији,Грчкој и Црној Гори и директно удара на њихов територијални интегритет, плод је бизарне забаве којом су Рамини фанови позвани да за празнике шаљу пригодне поруке мобилним телефонима. Одабране поруке затим су ласерима пројектоване на зид велелепне виле у којој живи премијер, а гле чуда једна од њих је била и мапа велике Aлбаније која је пре два месеца изазвала највећи дипломатски скандал и захлађење односа између Србије и Aлбаније после рата на Косову 1999. године.

Мапа фантомске албанске државе изазвала је одушевљење Раминих фанова, а многи од њих су је назвали “ реалном“ и “ легендарном“. Критике на овакво понашање албанског премијера уследиле су из суседне Грчке.

Застава велике Aлбаније која се појавила на фудбалској утакмици између репрезентација Србије и Aлбаније прошле јесени, већ је донела велике невоље већини балканских земаља, а најупадљивије је било што је у овај случај био умешан и брат премијера Олси Рама. На ову провокацију надовезала се нова када је албански премијер приликом званичне посете усред Београда позвао Србију да призна Косово. Застава на којој је двоглави орао и мапа велике Aлбаније Раму је дочекала и на Косову.

( Aло)