Браћа Куаши заузели магацин у близини Париза, држе таоце (ВИДЕО)

Members of the French gendarmerie intervention forces arrive at the scene of a hostage taking at an industrial zone in Dammartin-en-Goele, northeast of Paris

Двојица осумњичених за напад на недељник „Шарли Ебдо“ и даље су у бекству и потрага специјалних једница је у току. Према најновијим информацијама, осумњичени су украли ауто, а затим заузели штампарију пуну људи у месту Дамартен де Гоел, 35 километара од Париза. У току је талачка криза.

12:13Убица полицајке у јужном Паризу из истог џихадистичког огранка као и браћа исламисти

Француска полиција је идентификовала осумњиченог за пуцњаву у јужном предграђу Париза у четвртак у којој је убијена једна жена полицајац, саопштено је данас из извора блиских истрази.

12:12Четворо повређених у тешком стању

Четири особе које су повређене у терористичком нападу налазе се у тешком стању, али ће преживети, рекао је министар унутрашњих послова Француске Бернар Казнев.

Он је рекао да је стање, особа које су тешко повређене у оружаном нападу, и даље тешко, али им живот више није угрожен.

Још седам лица, која су задобила лакше повреде, већ су напустила болницу, додао је министар.

12:09 – Портпарол француске полиције:“Преговорачи раде свој посао. Нема говора о нападу“

Портпаром француске полиције Пјер Анри Брандет је рекао да тренутно нема говора о нападу, већ да су у току преговори.

– Преговарачи раде свој посао. Пречице не долазе у обзир, нема говора о нападу – рекао је Брандет.

 11.20 – Преговарачи ступили у телефонски контакт са браћом Куаши, која су рекла да желе да умру као мученици, каже локални политичар, а преноси Фигаро.

11.00 – Браћа Куаши држе заточену само једну особу, јавља Паризјен. Лист Фигаро пише да је талац рачуновођа предузећа, које има пет запослених.

10: 55 – Деци у школама забрањено да излазе

Ученицима неколико школа, у индустријском крају где се дешава права драма, речено је да не излазе из просторија школе.

10:35 – Затворене две траке на аеродрому Шарл де Гол, летови се преусмеравају
Француски медији јављају да су две траке аеродрома Шарл де Гол затворене због талачке кризе која се дешава недалеко одатле. Француски медији јављају да се летови на Шарл де Голу преусмеравају, а неколико трака је затворено због „пуцњаве недалеко од писти“.

10:31 – Послато 1.500 полицајаца на лице места
Полиција је објавила да је послато преко 1.500 полицајаца на лице места. Преговори са отмичарима ће ускоро бити отпочети.

10:29 – Ускоро преговори

У овом делу Париза је у току талачка криза.

10:22 – Отмичари у штампарији по имену ЦТД

Медији јављају се терористи налазе у згради компаније ЦТД (Цреатион Тенданце Децоувер), која се бави графичким дизајном.

Двојица осумњичених за напад на недељник „Шарли Ебдо“ и даље су у бекству и потрага специјалних једница је у току. Према најновијим информацијама, осумњичени су украли ауто, а затим заузели штампарију пуну људи. Француски медији јављају да су две особе убијене, док је најмање 20 рањено.

Двојица осумњичених да су масакрирали новинаре у редакцији Шарли Ебдо украли су ауто и тада почиње полицијска потера за њима.

Они су се упутили на север Париза, у индустријску четврт, где је у току талачка криза.

Није сигурно колико је тачно људи повређено и страдало, али француски медији јављају да су најмање две особе убијене, а 20 их је рањено.

Очекује се ускоро да стигне преговарачки тим који ће успоставити контакт са терористима.

Овог јутра, потера и драматично убиство двоје и рањавање 20 људи дешава се у инфустријској зони Дамартин. Преплашени становници овог краја деле на друштвеним мрежама слике полицијске потере, у коју су укључене елитне јединице, хеликоптери и полицијска возила.
Двојица осумњичених за напад на недељник „Шарли Ебдо“ и даље су у бекству и потрага специјалних једница је у току, јавила је јутрос агенција Франс прес.

Потрага за браћом Шерифом и Саидом Куашијем, који су стари 32 и 34 године, од јуче је концентрисана на руралну зону око 80 километара североисточно од Париза.

Двојица мушкараца, који су и даље наоружани и веома опасни, крију се у огромној шуми, која је отприлике велика као и читав Париз. Полиција је саопштила да претражује огромне пећине које су у шуми.

Ове шуме су огромне, тако да би осумњичени могли ту да се крију недељама.

Припадници елитних јединица полиције и жандармерије су и ноћас, уз подршку хеликоптера, наставили потрагу за осумњиченима.

Они су наводно видјени јуче ујутру наоружани на северу Француске у возилу марке „клио“ сиве боје.

Пре два дана, 7. јануара, извршен је крвави напад у Паризу на сатирични недељник „Шарли Ебдо“ у коме је убијено 10 новинара и два полицајца.

Према подацима из Вашингтона, Шериф и Саид Куаши су више година на америчкој листи терориста, а Саид Куаши је обучаван у Јемену.

Шериф Куаши је џихадиста познат француским антитерористичким службама. Он је осудјен 2008. на три године затвора, од којих 18 месеци условно, због учествовања у мрежи за слање бораца за Ал Каиду у Ираку.

(Танјуг)