Национална издаја најбоље се завршава у мраку

aleksandar-vucic-tomislav-nikolic

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР
ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ
ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Изјава председника Владе Србије да око преговора у Бриселу између Београда и Приштине јавност Србије не мора бити обавештена већ само министри, евентуално посланици, одсликава на какав и на који неозбиљан начин Александар Вучић приступа најважнијем српском националном питању а то је проблем Косова и Метохије. Ником у Србији није позната политичка платформа око преговора са Приштином и зато је кршење Устава Републике Србије од стране садашње власти присутно на сваком кораку.
Свима је познато да се национална издаја најбоље завршава у мраку као што су то показали досадашњи преговори између Београда и Приштине. Бројни су примери за то:

1. недавни пријем Косова у Међународни олимпијски комитет је остварен тако што је председник Владе Србије послао директиву Олимпијском комитету Србије да не прави проблема око уласка Косова у МОК.
2. Одрицање од хидросистема Ибар-Лепенац који је на простору који контролишу Срби и који је у саставу Електорпривреде Србије представља класичну издају српских националних и државних интереса. Држава Србија иначе је у потпуности отплатила кредит од 150 милиона долара лондонском и париском клубу градећи овај систем.
3. Одричући се јавних предузећа Србије на Косову и Метохији Влада премијера Александра Вучића прави приватну фирму за наплату струје Србима на Косову и Метохији. Претпоставља се да ће компањони премијера бити власници те фирме.
4. Сагласност Београда да Косово добије посебан телефонски број је такође један од примера да у тишини и мраку, без пристуства јавности Београд де факто гради још једну албанску државу на Балкану.

Нажалост али је тако, око исхода и тока преговора јавност у Србији сазнаје преко медија сепаратистичке парадржавне творевине у Приштини.
Председник Владе Србије је такође обмануо грађане Србије да је рано за решавање коначног статуса Косова и Метохије. Ово тим пре јер већ 9. фебруара 2015. године настављају се преговори између Београда и Приштине. Логички би било да прекид преговора одлаже решавање коначног статуса Косова и Метохије.
Задњих година председник Владе Србије је говорио да је импресиониран Немачком као државом и Немцима као народом. Грађани Србије би сигурно волели да овом челнику Владе узор буде државност коју је имао Бизмарк или можда духовност и просвећеност једног Гетеа. Нажалост, изгледа да је овом политичару идол Карл Фридрих фон Минхаузен немачки барон, у свету познат по бројним обманама и лажима.

У Косовској Митровици
09.01.2015. године

Председник покрајинског одбора Демократске странке Србије

др Ненад Којић

saopstenjedss26