Дејан Берић добио и шесто одликовање Новорусије

dejan beric

Доњецк – Српског држављанина Дејана Берића (40), из Путинаца код Руме, добровољца у Доњецку, у Србији чека дугогодишња робија. Међутим, у Новорусији он је ратни херој са шест одликовања.

Дејан се у Украјини на страни проруса бори већ 10 месеци. Његове комшије из Путинаца кажу да је пре одласка на ратиште радио у једној новопазарској фирми на градилиштима у Сочију и црноморском месту Адлеру. До пре две године је у Путинцима имао фирму „Мики платс“ за производњу ПВЦ столарије.

У Путинцима су му жена и син, који се издржавају од пензије његове мајке. Отац му је неколико година раније погинуо у Русији, на градилишту на ком је радио.

На ратишту у Украјини Берић је снајпериста. Ратно искуство стекао је током ратова на простору бивше СФРЈ, где је био војни извиђач. Руски медији недавно су објавили да је Берић за „исказану храброст у борбама против украјинске војске“ одликован највећим признањима Новорусије.

Новорусија, која обухвата Доњецку и Луганску република, одликовала га је досад са шест пута, а међу одличјима је Херојски крст који је добио „за изванредан рад снајпером и уништавање шест противничких снајпера“.

„Берић је универзални војник, одличан је снајпериста, али и извиђач и стрелац“, наводи се у образложењу за добијање Херојског крста.

Голман, риболовац

Дејан Берић је средњу школу завршио у Земуну. У младости је био голман Телеоптика, а после фудбалске каријере, посветио се лову и био је репрезентативац Србије у спортском риболову.

Блиц