Нови WINDOWS 10 долази са уграђеним вирусом „Кеylоgger“, а заправо је први легализован „надгледач“ удаљених машина и то у реалном времену и са вашим одобрењем

windows10
Зовем се Владимир Поповић по професији сам програмер, бавим се развојем виндовс и веб софтвера и редовно посећујем Ваш сајт (неколико пута у току дана). Желим прво да вам се захвалим на свим информацијама које редовно објављујете на вашем сајту и да вас обавестим о једној из моје професије, за коју ви већ можда знате.
Ових дана се увелико прича о новој верзији оперативног система виндовс 10, који велика већина нас користи и зато сматрам да је то јако корисно за све људе, а поготову за вас који уређујете овај сајт. Наиме, најновија верзија виндовса 10 долази са уграђеним вирусом односно стручно познатим као Кеylоgger који омогућава овој компанији да прикупља разне податке од корисника овог оперативног система.
Наводим цитат из света компјутера објављеног 11/2014
„Оно што од Мицрософт од вас тражи да прихватите је до сада незабележено у историји ИТ индустрије. Тако се отворено каже да ће Мицрософт прикупљати податке о вама, вашим уређајима, програмима, односно мрежи коју користите. Ту ће се наћи ваше име и презиме, емаил адреса, преглед отвараних датотека и посећених сајтова, списак начињених позива мобилним телефоном садржај СМС-ова, подаци са сензора, начин конфигурисања и употребе програма… Ако вам ово није довољно да се најежите има још! Мицрософт ће, такође, користити и ваш глас ако га случајно употребите у случају speech-to-text синтетизирања, извршиће сакупљање укуцаних слова са тастатуре – као да је у питању најпрефиднији spyware, са примесама key loggera. Да ли ће компанија из Редмонда ове податке да искористи, како каже, за постизање боље компатибилности и веће поузданости, боље предикције уноса текста и квалитетнијег синтетизовања говора, остављамо вама да закључите. Тек, ако хоћете да се бакћете са новом верзијом Wиндоwса на СВЕ ОВО морате да пристанете. Први легализован „надгледач“ удаљених машина и то у реалном времену и са вашим одобрењем.“ – крај цитата.
На све горе поменуто корисници својевољно пристају приликом инсталације новог виндовса. Након свих критика на интернету, компанија је казала како је то само у тест верзији и како то наводно неће бити у званичној верзији, иначе већини људи је позната уска сарадња ове компаније и фби како по питању информација тако и развоја одређених алата за надзор људи на интернету.

Надам се да овај текст може бити од користи како вама тако и свим другим људима који посећују ваш сајт, такође навести многе људе да виндовс замене бесплатним поузданим сербиан ос линуксом чија се адреса за преузимање налази све време на вашем сајту.
Владимир Поповић

СРБИ НА ОКУП