БРИТAНСКИ ОБAВЕШТAЈЦИ: Не чачкајте Русију, избиће рат

MI-6-obavestajna-sluzba-putin01

Директор обавештајне агенције МИ6 рекао је премијеру Велике Британије да руски председник Владимир Путин неће стајати „мирно по страни“ уколико Запад пошаље војне снаге да помогну украјинској влади

Шефови британских обавештајних агенција су упозорили премијера Велике Британије Дејвида Камерона да било каква војна интервенција Британије или Запада у Украјини носи ризик да прерасте у прави рат са Русијом, пренели су данас руски медији писање британске штампе.

Један неименовани извор је открио да је директор обавештајне агенције МИ6 Камерону рекао да руски председник Владимир Путин неће стајати “мирно по страни” уколико Запад пошаље војне снаге да помогну украјинској влади, пренео је “Глас Русије”.

Основна порука јесте да због Украјине не вреди започињати Трећи светски рат – навео је поменути извор.

Фото: Тањуг / AП

Званичници НAТО и западних сила тренутно разматрају различите опције у вези украјинске кризе, од економских санкција против Русије, па све до војне помоћи Украјини.

Aгенти МИ6 и Одбрамбено-обавештајне агенције са терена извештавају званични Лондон да би украјинска криза могла да прерасте у крвави грађански рат, при чему би већи део истока Украјине могао да прогласи независност и припоји се Русији.

Према наводима листа “Дејли мирор”, Украјином су последње време патролирале ненаоружане групе британских обавештајаца и пратили дешавања на граничним прелазима и градовима у којима је најјаче проруско расположење, како би “разјаснили Путинове намере”.

(Телеграф.рс / Танјуг)

чланак је објављен у априлу 2014. г