Кончита: Желим недељу дана да проведем са Путином

conchita-wurst

БЕЧ – Победник Песме Евровизије Кончита Вурст, то јест Томас Нојвирт, рекао је да би волео да проведе недељу дана са председником Русије Владимиром Путином, како би га разумео.

Он је, у интервјуу бечком дневнику „Курир“, казао да би волео да одржи наступ у Русији, где има много фанова.

„То је веома лепо јер показује да многи Руси не подржавају одлуке својих вођа. Међутим не бих одбио сусрет са Путином. Желео бих да проведем недељу дана са њим, да бих га разумео“, објаснио је певач-травестит који се бори за права хомосексуалаца.

Он је указао да жели да зна шта значи бити Путин, којем притиску је изложен, додајући да том жељом не одобрава дискриминишуће законе. „Кроз то разумевање бих му радо рекао – знаш да би другачије било боље“, подвукао је Вурст додајући да Путин жели да га поштују, а ту тежњу ка поштовању он дели и са мањинама.

Он је истакао да наступе, на пример, пред Европским парламентом, али и сусрет са генералним секретаром УН Бан Ки Муном не користи за свој имиџ, већ како би пренео поруку.

Вурст је, такође, изразио жаљење што није имао прилику да упозна некадашњег победника Евровизије из Аустрије Уда Јиргенса, који је недавно преминуо, за којег каже да га његов глас прати још од детињства.

Танјуг