Кадиров сакупио више хиљада чеченских добровољаца као Путинов „специјални одред“

putin-kadirov

Председник Чеченске Републике Рамзан Кадиров је изјавио да су чеченски добровољци спремни да буду специјални одред председника Русије Владимира Путина. Он је то рекао у свом обраћању на стадиону „Султан Билимханов“ у Грозном пред 20 хиљада добровољаца који су прошли одговарајућу војну обуку.

„Петнаест година Путин помаже нашем народу! Сада смо и ми са вама, а ми, десетине хиљада људи који су прошли специјалну обуку, молимо националног лидера Русије да нас сматра за добровољни специјални одред Врховног главнокомандујућег, који је спреман да брани Русију, њену стабилност и границе, да испуњава борбене задатке сваке тежине“, истакао је Кадиров, а преноси агенција „Интерфакс“.

Чеченски лидер је изјавио да су Америка и Европа Русији објавиле економски рат, покушавајући у земљи да изазову хаос, панику и масовне нереде. „Руски народ се ујединио око свог лидера Владимира Путина, а чеченски народ у том јединству заузима једно од централних места“, уверен је Кадиров.

Нешто касније Кадиров је на свом Инстаграм профилу написао да је „спровео ванредну проверу спремности одреда добровољаца да испуни борбено наређење врховног главнокомандујућег Оружаних снага Руске Федерације Владимира Путина“. „У суботу увече сам послао шифровани телеграм да ће данас у подне стићи војни транспортни авиони који треба да превезу добровољце до места извршења борбеног задатка. У наведено време на стадион је стигло преко 15 хиљада људи у пуној опреми, са оружјем, муницијом, униформама, средствима за везу, ланч пакетима. Сви до једног су раније потписали изјаву да су увек спремни да стану у заштиту законитих интереса Русије у сваком делу Земљине кугле“, написао је Кадиров. „Борбени резервни састав броји укупно преко 70 хиљада људи који су прошли специјалну обуку“, додао је председник Чеченије.

„Данас сам се уверио да наши борци имају висок борбени и морални дух, као и да гаје осећање патриотизма. И ми целом свету изјављујемо да нема задатка који нећемо моћи да решимо на било ком месту! Никоме нећемо дозволити да се шали са Русијом! То треба да буде јасно! У последње време су се као печурке после кише намножили они који желе да прете Русији. Ми смо за мир у Русији платили сувише високу цену. И не намеравамо никоме да дозволимо да диктира услове нашој Отаџбини! Војне претње Русији неће остати без адекватног одговора! Добровољци су спремни да брзо дозову памети сваку усијану главу! Слава Русији!“, закључио је Кадиров.

Руска Реч