Стиже нова ера смарт телефона – екран на вашој кожи (ВИДЕО)

Stiže nova era smart telefona - ekran na vašoj koži 665

Компанија ”Цицрет” представила је нови паметни уређај у виду наруквице, који ће у почетку радити уз помоћ смарт телефона, али је, како наводе у овој компанији, циљ да га она у бућности потпуно замени.

Наруквица је опремљена минијатурним ЛЕД пројектором који приказује слику на подлактици ваше руке, а низ од осам сензора задужен је да очита ваше команде и спроведе у дело све што желите да урадите. То значи да вам телефон све време може бити у џепу или било где у близини, а да ћете упркос томе њиме у потпуности командовати директно на својој кожи.

И то није све јер ћете на својој подлактици без проблема моћи да сурфујете интернетом, читате вести или гледате видео клипове, и све то радите практично на сваком месту јер је за активацију наруквице потребно само померање зглоба напред-назад или лево-десно након чега ће се пројецтор укључити, а на вашој кожи појавити кориснички интерфејс сличан оном на самом телефону.

Наруквица под називом ”Цицрет брацелет” ће бити и водоотпорна, а одређивањем њеног положаја на руци можете подешавати и позицију “екрана”, односно да ли желите да се појави са горње или доње стране ваше подлактице. Корисници ће, дакле, моћи да користе све функције телефона као и до сада, само што ће уместо екрана додиривати сопствену кожу.

 

Ова наруквица садржи и УСБ улаз, мерач убрзања, „Блуетоотх“ технологију, као и уређај за бежични интернет, а наруквица ће бити доступна у неколико различитих боја и у верзији са 16 или 32 гигабајта интерне меморије.

Компанија ”Цицрет” тренутно скупља средства за коначну реализацију пројекта, у који је до сада свој новац уложило више од 3.200 малих инвеститора, па нема сумње да ће се сјајна идеја оснивача спровести у дело. Очекује се да ће се паметна наруквица на тржишту појавити до јула 2015. године, а процењена тржишна цена биће око 400 евра.

Упркос најави компаније “Цицрет” да ова наруквица треба да замени смартфон или таблет, чини се да је уређај ипак сувише мали да би могао да садржи све неопходне компоненте савремених мобилних уређаја, попут јачег процесора, довољно велике меморије и батерије која би све то напајала. Стога многи тврде да би “Цирцлет брацелет” могла да буде само продужена рука неког смартфона или таблета који се налазе у близини и обављају све задатке, док наруквица служи само као екстерни екран.

Било како било, нема сумње само у то да нам полако стиже нова ера смарт телефона, коју је још почетком године најавио уређај који би могао да замени смарт телефоне, а сада је наговештава и сјајан видео који следи.

Фото: цицрет.цом/wордпресс

Кућастил.рс