Носиоца изборне листе ДС у Мионици напало и претукло десетак мушкараца

Милан Гавриловић, носилац изборне листе ДС у Мионици, претучен је данас.

Ова информација потврђена је и у ДС, где кажу да је Гавриловића напало десетак мушкараца.

– Пут су му препречила три црна возила. Када  је изашао да види о чему се ради, из тих аутомобила је изашло десетак мушкараца и брутално га претукли – каже за „Блиц“ шеф посланичке групе ДС у Скупштини Србије Борко Стефановић.

Према његовим речима, Гавриловић, који је иначе и председник ДС у Мионици, тренутно налази у болници, где му се указује помоћ.

Туча се догодила у селу у близини Мионице.

Због овог инцидента демократе су у републичкој скупштини тражиле прекид седнице, како би се утврдило шта се догодило, али је председница скупштине Маја Гојковић уместо прекида седнице, прекинула пренос заседања уживо.

Како „Блиц“ сазнаје, претучено је још најмање двоје људи из СПС.

У Мионици и Лучанима данас се одржавају локални избори.

У Лучанима и Мионици се данас одржавају избори, а бирачка места биће отворена од 7.00 до 20.00 часова.

Бирачко право у Лучанима моћи ће да оствари 17.723 бирача на 42 бирацка места.

 

Грађани општине Лучани на изборима 28. децембра имају законско право да гласају за једну од пет изборних листа – 1. „Александар Вучић – Српска напредна странка“, први на листи је Слободан Јоловић.

Листа број 2 је „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија“, први на листи је Славко Радосавчевић.

Носилац листе број три је Милан Парезановић – „Двери, пољопривредници и омладина за спас наше општине – Милан Парезановић“.

Под бројем 4 је „Нова Србија – Велимир Илић“, први на листи је Радомир Драмлић и 5. листа је „Група грађана -Један тим“, први на листи је Милан Раичић.

У Мионици право гласа на ванредним локалним изборима има 11.981 грађанин, а гласа се на 38 бирачких места.

За 39 одборничких места бориће се 117 кандидата који учествују на три изборне листе – 1. Александар Вучић – СНС (коалиција са НС, СДПС, СПО и ДСС), 2.“ Ивица Дачић – СПС-ЈС – Снага су људи“ и Демократска странка Мионица – Милан Гавриловић Ћићован.

Ванредни локални избори расписани су за 28. децембар након распуштања локалног парламента и увођења привремених мера пошто се сазив изабран 12. маја 2014. није састао више од три месеца.

Изборне комисије су позвале грађане општина Лучани и Мионица да у недељу, са личним документима и обавештењима о времену и месту гласања, дођу на своја бирачка места и искористе своје бирачко право.

(Танјуг)