Вучић: Није да се хвалим, него ме свет хвали

?????????????????

БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће највероватније изгубити следеће изборе као што се десило и другима који су спроводили тешке реформе.

 

„Нисам узео овај мандат да чекам следеће изборе и победим своје политичке противнике. Знам шта ће се десити на следећим изборима. Највероватније ћу изгубити следеће изборе као и многи други који су покушали реформе“, рекао је Вучић у интервјуу CNN-u који је вечерас пренела телевизија N1.

Вучић је рекао да није његов посао да „продаје глупости и лажи“, већ да спроводи реформе за добробит народа.

„Чињеница је да цео свет, Европска унија, Међународни монетарни фонд, Светска банка, Европска банка за обнову и развој признају да Србија спроводи много реформи и чак говоре – не ја, него они – да српски народ може бити веома поносан на себе и своје вођство“, рекао је Вучић.

Премијер је рекао да је задовољан оним што је Влада досад постигла, али да се реформе морају спроводити даље, истичући правосуђе за које је оценио да је неефикасно.

„Нема проблема с политичком вољом. Нема заштићених особа, заштићених тајкуна, заштићених политичара“, рекао је Вучић и додао да се мора променити стање у правосуђу где неки процеси трају годинама.

Не мешам се у рад медија

Он је додао да се не меша у рад медија и да се његова влада озбиљно бави питањем слободе медија.

Вућић је на питање о коментарисању рада медија рекао да му је то најлакше приписати када не постоје други аргументи против њега.

„Не радим то (мешање у рад медија) и не плашим се конкуренције, али ми је лако то приписати. Био сам министар информисања пре 15 година, најглупљи на свету. И лако ми је то приписати“, рекао је Вучић.

Он је рекао да Србија усвојила три нова закона о медијима које је одобрила не само Европска комисија, већ и Венецијаснка комисија.

„Прво, учинили смо веома важан корак: три закона о медијима. Друго, ја сам најкритикованија особа у овој држави, што је добро. Погледате данашње новине. На насловним странама, на три четвртине и четири петине њих смо критиковани ја или моја влада на добар начин. И свиђа ми се то“, рекао је Вучић.

(Бета-Н1)