Губици CIA, FBI и специјалних јединица САД у Украјини – око 90 командоса и агената

???????????????????????????????

У НОВОРОСИЈИ ПОГИНУЛО ВИШЕ ОД 20 ХИЉАДА ПРИПАДНИКА УКРАЈИНСКИХ СНАГА

  • Међу погинулима има доста плаћеника из Пољске, Немачке, Велике Британије, Чешке, Турске итд. Укупно – 630 људи

ЗА ДЕВЕТ месеци трајања казнене операције на југоистоку земље украјинска страна изгубила је више од 20 хиљада људи – војника, добровољаца, странаца.

Према саопштењу устаника Новоросије, од почетка казнене операције 3. априла ове године са фронта се није вратило 20.904 војника.

Губици украјинске армије износе 11.590 припадника. МУП је изгубио готово 4.200 својих припадника, погинуло је око 380 рипадника службе безбедности Украјине, око 420 људи изгубила је државна Гранична служба, још око 90 људи —CIA, FBI, специјалне јединице САД.

„Од укупног броја погинулих, 3.282 су борци Десног сектора, углавном у саставу Националне гарде, као и 30 плаћеника из специјалних батаљона олигарха Игора Коломојског „Дњепар”, „Азов” и „Ајдар”.

Према оперативним сазнањима, лешеви су одвожени у Дњепропетровск и уништавани у локалном крематоријуму, или су се закопавани на месту погибије. Многи погинули се и даље воде као нестали без трага” — наводи портал „Новоросија”.

Такође, међу погинулима има доста плаћеника из Пољске, Немачке, Велике Британије, Чешке, Турске итд. Укупно – 630 људи. Погинуо је и 1.779 људи из других категорија оружаних формација Украјине.

Треба истаћи да су чак и ови подаци оријентациони.

Преостају још хиљаде људи који се који се воде као нестали без трага, који се налазе у заробљеништву, или су просто сахрањени  у безименим гробовима.

Министарство одбране Украјине објавило је недавно званичне податке, према којима је у Донбасу погинуло 900 војника.

Факти.орг