Александар Вучић: Јужна Кореја пример како се дисциплином остварује напредак

Korejac i Vucic

Београд — Председник Владе Србије Александар Вучић и амбасадор Јужне Кореје Ли Дохон закључили су да постоје велике могућности за јачање сарадње двеју земаља.

 

Амбасадор Дохон је подржао чврстину којом премијер Вучић спроводи неопходне реформе, јер је и Јужној Кореји у интересу да њој пријатељска земља буде фактор стабилности у региону.

Премијер Вучић похвалио је рад јужнокорејских компанија на српском тржишту, попут „Јуре“ и „Самсунга“ и најавио најбоље могуће услове за нове инвестиције.

Вучић је истакао потребу да се у Јужној Кореји више зна о Србији, како би привукли не само могуће инвеститоре, него и туристе из те земље.

Закључено је да би томе велики допринос дало успостављање ваздушног саобраћаја измедју Београда и Сеула.

“Јужна Кореја је прави пример како се радом и дисциплином остварује напредак друштва“, нагласио је српски премијер.

Амбасадор Дохон упознао је премијера Вучића са приоритетима свог амбасадорског мандата – циљ му је да у првој половини следеће године Србију посети делегација Удружења јужнокорејских производјача, као и да „Самсунг“ своје присуство на нашем тржишту прошири са продаје и на производњу.

Истакао је да су у јужнокорејским компанијама које послују у Србији импресионирани квалитетом наших радника, наведено је у саопштењу.

Дохон је амбасадорску дужност у Србији преузео прошлог месеца.

Вучић са амбасадором Азербејџана

Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је са азербејеџанским амбасадором Елдаром Хасановим о политичким и економским односима Београда и Бакуа.

Амбасадор је српског премијера позвао да посети Азербејџан, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Премијер Вучић изразио је задовољство радом азербејџанске компаније „Азверт“, која изводи радове на деоници пута Љиг-Прељина на Коридору 11.

“Прецизност и брзина тих радова гарантују будућност и за друге компаније из Азербејџана које желе да раде у Србији”, додао је премијер Вучић.

Амбасадор Хасанов упутио је позив премијеру Вучићу да посети Азербејџан у циљу унапређења односа двеју земаља, посебно у области привреде.

Он је истакао да је Србија у сваком погледу фактор мира и стабилности на Балкану захваљујући мудрој политици премијера Вучића.

Током сусрета обострано је констатовано да би од великог значаја било учешће азербејџанских компанија у новим инфраструктурним пројектима у Србији, као и заинтересованост за сарадњу у пољопривреди и другим областима.

У складу са тим, договорено је да након посете премијера Вучића Азербејџану, буде организован Пословни форум компанија двеју земаља.

На састанку је било речи и о будућем председавању Србије ОЕБС-у, наведено је у саопштењу.