„Митровичком Хитлеру“ највећи непријатељи су Срби (ВИДЕО+ФОТО)

siptar hitler firer

Друштвеним мрежама већ неколико дана кружи фотографија петедесетпетогодишњег Албанца, Емина Ђиновција, из Јужне Митровице, који себе описује као косовску реинкарнацију Адолфа Хитлера. Новинарка Вице-а, Уна Хајдари, разговарала је са Ђиновцијем на главном мосту у Северној Митровици, где га је и фотографисала. Прилажемо и фотографије КоССева које су снимљене 2006. године док је Ђиновцијев ресторан „Јехона“ још увек радио. 

„Проналазим се у лику Хитлера зато што се борио против мог непријатеља. Непријатељ мог непријатеља је мој пријатељ,“ рекао је у интервјуу за Вице овај косовски Фирер.

На питање ко су му непријатељи и да ли су то комунисти, одговорио је: „Да, Срби.“

Хитлерова деца

 

Ђиновци живи у Јужној Митровици са женом и пет ћерки, које у школи зову „Хитлерова деца“. Тврди да оне због тога немају проблема:

 

„Идем на родитељске састанке овакав, а осталим родитељима не смета. Сваки пут кад треба да покупим девојке у школи, окруже ме деца и желе да причају са мном.“

Ђиновци се доселио на Косово почетком 1998. године из Немачке, како би се придружио борби косовских Албанаца за отцепљење од Србије. Породица је дошла касније.

Од тада је у Немачкој био само једном – на операцији због вишеструких рана које је задобио током сукоба.

Ђиновци је разочаран у послератно Косово, а њему је, као и многим становницима Косова, било тешко да нађе посао.

„После рата је отворио ресторан, који је у међувремену морао да затвори. Поред пензије коју је добио борећи се у редовима УЧК, ослања се и на помоћ родбине. Чисто да се зна, на рачунима које је издавао у свом ресторану, названом ‘Јехона’ по најстаријој ћерки, био је одштампан црно-бели кукасти крст. Убрзо је био приморан да га затвори – али Ђиновци не жели да улази у детаље због чега,“ пише новинарка Хајдари.

А новинарка КоССев-а је још 2006. године била у овом ресторану у Јужној Митровици, док је још увек постојао и чије је постојање у то време изазивало неверицу међународних представника.

У том периоду снимљене су фотографије, међу којима се налази и фотографија рачуна ресторана са кукастим крстом, као и остале фотографије из ентеријера ресторана „Јехона“ на којима се налази Ђиновци из периода када је био борац терористичке УЧК-а.

КоССев 

Срби на окуп