Томислав Николић и Александар Вучић честитали надбискупу Станиславу Хочевару Божић

Председник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић честитали су данас Божић грађанима Србије који тај празник славе по грегоријанском календару.

„У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику, са жељама да у миру, радости и љубави славимо рођење Богомладенца, да наша заједничка домовина напредује, да нам породице буду благословене децом, здрављем и благостањем, свим грађанима Србије који по грегоријанском календару славе дан Христовог рођења, желим срећан Бадњи дан и Божић“, навео је Николић.

Председник Владе Србије Александар Вучић упутио је божићну честитку београдском надбискупу Станиславу Хочевару и свим хришћанским верницима који Божић славе по грегоријанском календару.

„Поводом Божића, Вама и свим верницима који сутра славе овај најсвечанији међу хришћанским празницима, упућујем најсрдачније честитке“, навео је Вучић.

Он је пожелео да верници празничне дане проведу у породичној срећи, миру, радости и духовном благостању.

Божић, дан када је рођен Исус, по грегоријанском календару 25. децембра у Србији обележавају верници Римокатоличке цркве, протестантских цркава, као и Румунске и Бугарске православне цркве.

(Танјуг)