Демолирана кућа Тање Арсић, преговарачице Адвокатске коморе Србије у разговорима са Министарством правде

sudstvo na kim

Нови Сад — Непозната лица демолирала су кућу Тање Арсић, која је чланица преговарачког тима Адвокатске коморе Србије у разговорима са Министарством правде.

Адвокатска комора Војводине (АКВ) саопштила је данас да су непозната лица прошле ноћи у великој мери демолирала кућу адвоката Тање Арсић, која је члан преговарачког тима Адвокатске коморе Србије (АКС) са Министарством правде око захтева адвокатуре.

 

Разбијена су прилазна стаза, тераса, соларни панели, прозори и друго на кући Арсићеве у месту Гложан недалеко од Новог Сада, а о инциденту је обавештена полиција, наводи се у саопштењу.

АКВ у саопштењу закључује да се ради о „обести, а не пљачки и разбојништву“ јер кућа није обијена, нити је из куће било шта однето.

„У светлу преговора са Министарством правде који су у току, АКВ изражава озбиљну забринутост због тог догађаја и очекује брзу и адекватну реакцију надлежних органа“, наводи се у саопштењу.

Преговори стручних тимова Министарства правде и АКС јуче су прекинути, али би требало да се наставе у уторак. За сутра је планирано одржавање Скупштине АКС на којој ће се одлучувати о наставку протеста адвоакта, који траје од 17. септембра у целој Србији.

(Танјуг)