Нисам кукавица, па да пређем у СНС!

aleksandar-martinovic-L1

04. 07. 2012. / Александар Мартиновић

„Звали су ме да пређем у СНС, али мој одговор је био ‘не’ јер сам лојалан Војиславу Шешељу. Прелазак у СНС био би крајње кукавички потез и окретање леђа човеку који се у тамници натчовечанским напорима бори не само за себе, него за целу Србију.“

Тадашњи потпредседник СРС о преласку у СНС. (Пресс, 25. . 7. 2011. године)

 

Коментар истиномера

Сада већ бивши потпредседник СРС у више наврата говорио је лоше о Српској напредној странци и њеном руководству. Открио је да су челни људи напредњака и њега звали у нову странку, али да је он то са индигнацијом одбио. Недавно, у кампањи за парламентарне изборе, Мартиновић је поновио шта мисли о СНС-у.

“Сарадња са онима који су настали крађом мандата СРС није могућа. Николићу и Вучићу се не може веровати. Постоји заиста мала могућност да идемо у владу са ДС. Ако се деси чудо и Тадић увиди да од ЕУ нема ништа, не искључујем нека друга решења са њима.”

Вечерње новости, 27. 3. 2012. године

На питање да ли је на делу “дискретно отопљавање према СПС, па и ДС и да ли то потврђује сумње СНС да је СРС оруђе власти у борби против њих”, Мартиновић је одговорио:

“То причају они којима је ДС створио странку и којима стране амбасаде и тајкуни отварају врата свих медија. Болесно нас мрзе зато што никада нисмо били марионете као они. Каква смо партија, најбоље се види ових дана по Шешељевом јуначком наступу у Хагу.
-Али, добар део је посветио управо Николићу и Вучићу, иако то нема много везе са процесом…
– Мора да се бави њима, јер је Николић постао саучесник у убиству Шешеља још када је 2006. остварио контакте са људима из Трибунала и када је објављивањем транскрипата допринео да се нашем председнику укине привилегована комуникација са правним тимом. То све доказује да је Николић у издаји државе спреман да иде даље и од Тадића.”

Вечерње новости, 27. 3. 2012. године

Мартиновић је тврдио да су СНС формирали Тадић, Запад и тајкуни.

“Истина је да је Борис Тадић формирао СНС уз помоћ Запада и домаћих тајкуна. Тадићев режим је омогућио Николићу да покраде мандате СРС-у. Време је показало да Николић и Тадић воде потпуно идентичну политику, а то је политика да ЕУ нема алтернативу. И једни и други имају газде на Западу, у Вашингтону и Бриселу, и не мисле својом главом.”

Данас, 26. 4. 2012. године

Када се Божидар Делић из СНС вратио у СРС уз образложење да је СНС коју је основао с Томиславом Николићем, “превара” у којој “патриоте и поштени људи немају шансу”, Мартиновић га је подржао.

“Заменик шефа посланичке групе СРС-а Александар Мартиновић је рекао да је Делић после више од две године у СНС-у схватио да између Николића и Бориса Тадића не постоји суштинска разлика јер обојица „слепо извршавају налоге из Брисела и Вашингтона.”

Дневник, 1. 3. 2011. године

Мартиновић се залагао за прекид преговора са ЕУ и конфликт са НАТО, што се коси са програмом СНС.

“Ако дођемо на власт моментално ћемо да прекинемо преговоре са Европском унијом, јер су против виталних интереса наше државе. Успоставићемо тесну сарадњу са Русијом, Кином, појединим арапским и јужноамеричким државама, које поштују територијалну целовитост Србије.

Мислите ли да ћемо конфронтацијом са НАТО лакше сачувати Косово?

– Да, ако покажемо политичку вољу да нам је до Косова стало.”

Вечерње новости, 27. 3. 2012. године

Он је СНС оптужио да их финансирају осумњичени за кривична дела.

“СРС тврди да је Душан Ступар, један од ухапшених због сумње за злоупотребу службеног положаја у панчевачкој ‘Азотари’, финансијер председника и заменика председника СНС-а, Томислава Николића и Александра Вучића.
Потпредседник СРС-а Александар Мартиновић у изјави достављеној медијима, навео је да је Ступар ‘не само финансијер, него и близак пријатељ Томислава Николића’.

Мартиновић тврди да је Ступар Николићу и Вучићу ‘бесплатно уступио своју ексклузивну пословну зграду на Новом Београду, у којој је смештена централа СНС’.”

Танјуг, 24. 4. 2012. године

И поред свега изреченог, бивши потпредседник СРС почетком јула 2012. приступио је СНС.

Недоследност Александра Мартиновића.