Александар Поповић: Судије Уставног суда нису у стању да бране Устав

aleksandar-popovic1

Ја, Александар Поповић, редовни професор Универзитета у Београду, тврдим, под својим именом и презименом, не склањајући се иза било које институције, групе или политичке странке којој припадам, да је одлука Уставног суда којом Суд одбија да се изјасни о уставности тзв. „Бриселских споразума“ срамотна.

 

Тврдим, такође, да ова одлука представља доказ да је Србија безсудна земља, у којој ће бити могуће кршити закон у било ком случају и онда се крити иза формулације да је кршење резултат „политичког става“.

Као што сам ја изнео свој став под својим именом и презименом, верујем да судије које су ову, срамотну одлуку донеле и одбиле да заштите Устав Србије, односно одбиле да раде свој посао, такође под својим именом и презименом треба да своју одлуку бране. Дакле, господо судије које сте ову одлуку донеле, изађите пред грађане Србије под својим именом и презименом, немојте се скривати иза Уставног суда. Имали сте храбрости да не штитите Устав, имајте храбрости да лично станете иза своје одлуке.

Тврдим да је овом одлуком доказано да судије Уставног суда нису у стању да бране Устав. Они, дакле, нису способни да заштите примену највишег правног акта у земљи, односно да раде свој посао. То значи да је време да поднесу оставке, јер су или неспособни или нерадници или незналице, или све то скупа. А о томе шта ће једног дана говорити својој деци и унуцима, нека размишљају сами.

(ДСС-НСПМ)