ДСС: Да ли је Дивац покушао да спречи улазак Косова у МОК

vlade-divac-foto-fonet-dragan-antonic-1416258272-591124

БЕОГРАД – Демократска странка Србије (ДС С) позивала је председника Олимпијског комитета Србије (ОКС) Влада Дивца да српској јавности докаже да је учинио макар најмањи напор да спречи одлуку Међународног олимпијског комитета (МОК) о пријему Косова у то тело.

„Нека Дивац покаже заведене копије писама које је ОКС морао да упути свим члановима МОК са објашњењем како је и због чега признавање такозваног „Олимпијског комитета Републике Косова” неприхватљиво у складу са Олимпијском повељом”, изјавио је Председник Савета надзорних одбора ДС С Александар Поповић.

„Уколико Дивац и ОКС ни такав минимални напор нису учинили, онда су, јасно, саучесници косметских Албанаца у разбијању Србије. У том случају Владе Дивац, као неко ко не штити минимум националних интереса, има моралну обавезу да поднесе оставку”, сматра Поповић.

Он подсећа да је та странка јасно рекла раније шта мисли о том потенцијалном чину МОК-а, који је у супротности са Олимпијском повељом, и шта ваља чинити да би се тај чин спречио.

„Не желимо више да слушамо Дивца како издаје оштра саопштења у земљи, а преседника МОК-а како му се захваљује што ОКС није уложио протест због пријема Косова у МОК, и представнике косметских Албанаца како захваљују ОКС на конструктивном држању”, наводи се у саопштењу те странке.

Танјуг