ДСС КиМ: Пренаглашена љубазност српских министара полиције и правде Стефановића и Селаковића према шиптарским квази министрима из Приштине је диктат из Берлина

dacic i vucic ispred merkel

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР

ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

 САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Присуство министара правде и полиције самопроглашене државе Косово на скупу у Београду држава западног Балкана одвијало се без било каквих симбола, УНМИК-ових ознака, звездица, да Косово није посебна држава. Чак напротив пренаглашена љубазност српских министара полиције и правде Стефановића и Селаковића према својим гостима из Приштине показује да је по диктату Берлина Србија кренула у нормализацију односа са Косовом.

Просто је невероватно са колико политичког безобразлука, после три велика бомбардовања Србије током три рата у задњих сто година и геноцида учињених над српским народом, Немачка данас поставља услове Србији од оних обичних до захтева за променом Устава Србије, којим би се Косово дефинитивно одвојило од Србије. Изненађује и политички цинизам Ангеле Меркел која упозорава свет да Русија има интересе на Балкану и нарочито у Србији које нормално треба спречити, заборављајући притом да Русија брани целовитост државе Србије док Ангела Меркел одузима Србији шеснаест посто територије.

Очито је да оно што није остварила оружјем данашња Немачка то покушава економијом и политичким притиском, од Балкана до Украјине.

Нажалост данашња политичка елита у Србији превиђа чињеницу да је Немачка гробар српских националних интереса. Руковођена егоизмом она је сва снисходљива и сервилна у испуњавању немачких политичких амбиција. Сам председник Владе Србије Александар Вучић признаје да приликом сваког сусрета са Ангелом Меркел има страшну трему, ноге му се одсеку, клецају му слабачка колена, и глас постаје дрхтав уз пуно замуцкивања. Сигурно је да са оваквим државницима Србија у данашњем свету нема шта да тражи.

Одавно је прошло време када је Стефан Немања чврсто и сигурно дочекивао немачког цара Фридриха Барбаросу у Нишу уз промену улога. Стефан Немања је био Ангела Меркел, а Александар Вучић Фридрих Барбароса.

 

У Косовској Митровици

13.12.2014. године

Председник покрајинског одбора

Демократске странке Србије

др Ненад Којић