Вучићевић (2004) Тома и Вучић су Милошевићеве подг*зне муве! Вучићевић (2014) Вучић удара као Путин!

dragan-j-vucicevic

Сад, када су и Вучић и Николић на власти у Србији, Вучићевић остаје главни режимски новинар, и сада стаје на њихову страну, а напада сваког ко их критикује

Главни режимски новинар Драган Ј. Вучићевић се пре само 10 година, када су Србију водили лидери ДОС-а, питао на сав глас како смо као народ дозволили да нам моралне придике држе Александар Вучић и Томислав Николић описујући их као „најгадније ликове из живописне галерије Милошевићевих подгузних мува.“

„Шта се то, људи, са нама Србима догодило у претходне четири године?! Јесмо ли сви ми, онако колективно, оболели од гнојне упале мозга, па смо преко ноћи све позаборављали и дозволили свој оној силесији од вучелића, дачића, вучића, николића и осталих бакија да нам на сав глас држе моралне придике? Како смо се, побогу, сви ми нашли у овом потпуно неприродном стању, зашто смо дозволили да нам заједничка судбина зависи од добре воље најгаднијих ликова из живописне галерије Милошевићевих подгузних мува?! Зашто, како, откуд, због чега, ко нам је крив?“, написао је Вучићевић у својој колумни од априла 2004.

Тако је говорио некад. А сад, када су и Вучић и Николић на власти у Србији, Вучићевић остаје главни режимски новинар, и сада стаје на њихову страну. Кад смо код стране – толико сада хвали Вучића да га је на једној насловној страни упоредио са руским председником Владимиром Путином.

„Вучић удара као Путин“, стоји на једној од насловних страна „службеног гласника“ Информер.

С друге стране веома се брине и пази да неко случајно не увреди или не дај Боже искритикује премијера и председника, па је увек српеман да у свом „службеном глансику“ нападне критичаре актуелне власти.

Јер позиција главног режимског новинара и цензора мора да се заслужи и оправда.

А те, не тако давне 2004., оптуживао је Вучића, Николића, Дачића да су „првоборци милошевићевско-шешељевског заједничког злочиначког подухвата.“

„Криви смо сви ми који смо очас посла заборавили и Книн и Сарајево и Приштину. Криви смо сви ми који се више и не сећамо хиљада невиних жртва њихових менгелеовско-полпотовских експеримената над сопственим народом… Јер, да није тако како је, не би нам се данас на све стране шепурили првоборци милошевићевско-шешељевског заједничког злочиначког подухвата. Не би нам се данас са свих телевизија у лице церили клонирани шешељи, не би нам са насловних страна безочно претили милошевићевски ниткови…“, написао је Вучићевић.

Данас Вучићевић другачије пише. Брине се за Тому.

Посебно се забринуо када је Курир писао о нелегално изграђеној викендици Радомира Николића, сумњивом новцу у фонду Драгице Николић и цркви коју гради ктитор Томислав, а чије осликавање кошта око 350.000 евра.

„Препоштени и предобри курирци и блицовци данима, недељама, месецима већ тврде да је Томислав Николић највећи проблем Србије. Нема, јелте, и не може бити већег криминала од Фонда Драгице Николић, нема страшније афере од нелегалне викендице Радомирове, не постоји у овој несрећној држави ургентнији проблем од куће и цркве у Бајчетини,“ кивно пише у свом отвореном писму Драган Ј. Вучићевић.

Сад му је проблем што се напада председник. Али му није био проблем кад га је он сам нападао и прозивао због квадрата. Додуше оних стамбених. И додуше тад Тома није био председник државе, већ само председник странке.

„Кад је лидер напредњака усред стравичне економске кризе за своју супругу и себе пазарио станчину од 156 квадрата, он је у ствари гладним, опљачканим и обесправљеним Србима дефинитивно доказао да је исти. Исти као и огромна већина људи у српској државној политици. Исти као сви они који реалполитику схватају као најпрофитабилнији бизнис, као сјајну прилику да обезбеде себе и своје“, критиковао је Вучићевић Тому 2010. године.

Чак је довео у питање и ментални склоп данашњег председника Србије:

„Шта ће било коме ко живи сам са женом стан већи од 100 квадрата? Шта ће му спаваћа соба већа од просечног српског стана? Говори ли то нешто о карактеру и менталном склопу тог човека? Размислите о томе…“

Хајде стварно да размислимо о томе како Вучићевић мења ставове како ветар дуне. Размислите нпр о томе да је Вучићевић у јуну прошле године био на концерту Цеце Ражнатовић на Ушћу. Чак се похвалио и на Твитеру. И честитао јој.

 

Шта је ту чудно? Ништа и не би било чудно кад се не би присетили шта је Вучићевић некад писао о Цеци.

„…Да се разумемо, јесте Светлана Цеца Ражнатовић симбол најцрњег доба у модерној српској историји. Јесте се она енормно богатила док се огромна већина народа злопатила са пет марака плате. Јесте она певала док су Срби плакали, јесте посредно, намерно или ненамерно, потпомагала Милошевићеву тиранију…“, одбруси Вучићевић у јулу 2003. године.

Размислите о томе… Ускоро наставак…

Курир