У Новом Пазару, уз сагласност Министарства просвете, почиње „обука за босански језик“

srdjan-verbic1

Министарство просвете је дало сагласност да се на Државном универзитету у Новом Пазару реализује обука за стицање компетенција из такозваног „босанског језика“.

 

Министар просвете Срђан Вербић је приликом посете Државном универзитету у Новом Пазару навео да ће се обука изводити у оквиру програма целоживотног учења, а на крају обуке биће додељени сертификати, који ће при запошљавању служити као доказ познавања босанског језика.

Ректор Државног универзитета Миладин Костић истакао је да је ова високошколска установа спремна да у договору са министарством реализује поменути програм, који, као и сви остали студијски програми, има циљ да одговори актуелним потребама за кадровима, како у региону, тако и у Србији.

Обилазећи Државни универзитет у Новом Пазару, Вербић је рекао да “на примеру Државног универзитета у Новом Пазару, који је од оснивања интегрисан и интензивно се развија, можемо да извучемо бројне поуке за реформу високог образовања јер таква организациона структура има бројне предности”.

Костић је нагласио да је квалитет образовања приоритет Државног универзитета у Новом Пазару и да се због тога константно поклања пажња проширењу просторних капацитета и набавци савремене лабораторијске опреме.

(Новости)