„Канвас“ спрема наводно мирне протесте који ће брзо прерасти у насилне

trec_srb_1

УПОЗОРАВАЈУЋЕ ОКУПЉАЊЕ ВИШЕ ОД 1000 ЧЛАНОВА И СИМПАТИЗЕРА ТРЕЋЕ СРБИЈЕ ИСПРЕД ЗГРАДЕ НИС У НОВОМ САДУ

 

  • Циљ те групе јесте да дезоријентише спољну политичку оријентацију Србије и да је окрене само ка ЕУ. Нама треба нормална политика и нормална држава. Младе генерације више неће дозволити да нам се деси 27. март или 5. октобар. Циљ Треће Србије јесте да државотворну идеју вратимо међу обичне људе, јер они јесу темељ државности, истакао је Мирослав Паровић, председник Треће Србије

ВИШЕ од хиљаду чланова и симпатизера Треће Србије окупило су се испред зграде НИС-а у Новом Саду како би још једном подсетили грађане да се у Новом Саду и у Србији спрема један сценарио који ће бити негативан по све нас.

Председник Треће Србије, Мирослав Паровић рекао је да се група људи предвођена отпорашем Срђом Поповићем и организацијом „Канвас” спрема да у наредна два месеца организује наводно мирне протесте испред зграде Нафтне индустрије Србије у Новом Саду”.

„Ови тзв. мирни протести ће врло брзо прерасти у насилне тако што ће једна група људи, инструисаних демонстраната ући у зграду НИС-а и на тај начин је симболички заузети. Према нашим информацијама, они ће покушати и да физички угрозе запослене руске националности”, рекао је Паровић  и додао да ће овај чин довести до дипломатског скандала, имајући у виду да ће Руска Федерација штитити интересе својих компанија и држављана ван граница Русије.

Ово је, према речима Паровића већ виђен сценарио, када су демонстранти упадали у амбасаде западноевропских дражава и САД-а после нелегално проглашене независноти Косова и Метохије 2008. године.

„Циљ ове групе јесте да дезоријентише спољну политичку оријентацију Србије и да је окрене само ка ЕУ. То нама као политичкој организацији, а верујем и већини грађана Србије не одговара јер ми сматрамо да је то погубно јер Србија у овом тренутку треба да има активну сарадњу и са Руском Федерацијом и са западноевропским државама. Само таква позиција у овом тренутку историјских ломова, када се многе ствари у Европи и свету мењају, може да обезбеди стабилност државе Србије. Ми нисмо спремни да учествујемо у намери да се политика прелије на улице, јер тада више нема ни политике, ни демократије, настаје анархија и влада закон јачег, истакао је Паровић.

Предсеник Треће Србије рекао је окупљеним грађанима да је нашем народу доста дестабилизације, грађанских сукоба, разних обојених револуција, логике после 5. октобра, када су људи предвођени Срђом Поповићем палили Народну скупштину и упадали са ватреним оружјем у државне институције, после чега  је уследила пљачкашка приватизација, транзиција која је оставила милион људи без посла и нама то више не треба.

„Нама треба једна нормална политика, једна нормална држава и ја сам поносан на младе генерације које више неће дозволити да нам се деси 27. март или 5. октобар. Циљ Треће Србије јесте да државотворну идеју вратимо међу обичне људе, јер они јесу темељ државности”, истакао је Мирослав Паровић, председник Треће Србије.

(саопштење Треће Србије)