ДСС КиМ: „Олимпијски комитет Косова се захваљује Влади Дивцу што је подржао улазак Косова у МОК“

Medjunarodni-Olimpijski-Komitet-Kosovo

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР

ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

 

 САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Пријем Косова у Међународни олимпијски комитет показује сву беду политичке елите Србије, која данас држи власт. И врапцима на грани је јасно да без дозволе Владе Србије и Олимпијског комитета Србије Косово није могло да буде примљено у ту институцију.

Уосталом захваљивање председника извршног одбора Међународног олимпијског комитета Томаса Баха председнику Олимпијког комитета Србије Влади Дивцу који није уложио приговор на одлуку извршног одбора показује да је у овом нечасном послу улога власти у Србији била пресудна. И Олимпијски комитет Косова се захваљује Влади Дивцу што је подржао улазак Косова у Међународни олимпијски комитет.

Изајве председника Владе Србије да он никада неће признати независно Косово, су неискрене и сувопарне како према историји тако и према грађанима државе Србије јер он лично у потпуности заокружује државност Косова. Од председника Олимпијског комитета Србије Влада Дивца чули смо да је Србија доста патила што 1992. године није учествовала на Олимпијским играма, што од прилике значи да је Србија уцењивана, да је морала да дозволи да Косово буде примљено у Међународни олимпијски комитет. Хоће ли сутра по истом принципу да се то дешава са Санџаком, Војводином и другим деловима државе Србије. Изјава Владе Дивца да су они спортска а не политичка организација не стоји, јер је око пријема Косова у МОК много политике а мало спорта. Колико год да је спортска каријера Владе Дивца била блистава ова политичка је прљава, издајничка и нечасна.

Да много политике има у спорту говори пример Крима где спортски клубови овог региона не могу да се такмиче у оквиру Руске Федерације иако је он данас део јединствене Русије.

Пријем Косова у МОК отвара пут и за пријем Косова у остале спортске федерације а чија основа је Бриселски споразум којим се Београд одриче своје јужне покрајине.

Срби са Косова и Метохије постављају питање и Александру Вучићу и Владу Дивцу под чијом заставом ће сутра њихова деца да учествују на спортским такмичењима. Очито је да је то под заставом самопроглашене државе Косово настале на темељу злочина и људских органа Срба јужне српске покрајине.

Ако је и од Вучића, много је!

 

У Косовској Митровици

10.12.2014. године

Председник покрајинског одбора

Демократске странке Србије

др Ненад Којић