На свим фронтовима у Донбасу затишје

На свим „врућим“ тачкама линије сукоба између устаника ДНР и украјинских снага безбедности успостављено је затишје. Сукоби нигде нису забележени, саопштио је штаб устаника. Од 10:00 мск (9:00 по украјинском) на истоку Украјине је ступило на снагу примирје договорено између устаника и снага безбедности, уз посредство ОЕБС.

Министар одбране Украјине Степен Полторок изјавио је да Кијев намерава да поштује дан тишине 9. децембар, без обзира на то да ли ће бити састанка тростране контакт групе у Минску за решавање кризе у Донбасу. Власти самопроглашене ДНР саопштиле су да примирје не повезују са минским преговорима.

Из Подмосковља кренуо нови хуманитарни конвој за Донбас

Око 40 камиона са хуманитарном помоћи из Русије за становнике југоистока Украјине кренуло је из Подмосковља у Ростовску област (југ РФ). Како је саопштило МВС РФ, то је само део колоне. У том правцу се крећу возила и из других руских региона.

Планирано је да се натовари 120 камиона који ће допремити у Доњецку и Луганску област више од 1,2 хиљаде тона хране и основних потрепштина. То ће бити 9 конвој са хуманитарном помоћи. Од 11. августа Доњецк и Луганск су добили око 11. хиљада тона различитог терета.

(Глас Русије)