ЈУГОСЛОВЕНСКА ИДЕЈА, ВЕЛИКА ГРЕШКА ЗА СРПСКИ НАРОД

juga

Mи Срби смо се баш својом победом одрекли права да будемо слободни и поразили сами себе. Уместо да створимо своју српску државу, створили смо Југославију и постали окупатори и робови у рођеној земљи.

Југословенска идеја се зачела и развијала током XIX века. Пресудну улогу у борби за ослобођење и стварање заједничке државе 1914. године преузела је на себе Краљевина Србија.

Српска војска и њен народ поднеле су у тој борби велике жртве (oко 1.250.000). А већи део српских жртава изгубљен је у борбама против Хрвата на Церу и Колубари где су били поражени од јуначке Српске војске.

А били смо и на нишану нашег нам „вољеног“ маршала Тита.

Првог децембра 1918. године  (догодила се велика заблуда, коју за последицу имамо и дан-данас) регент Александар I Карађорђевић прогласио је уједињење Краљевине са државом Словенаца, Хрвата и Срба. Нова држава добила је званичан назив Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца.

Краљевина СХС била је хетерогена заједница са становништвом различите традиције, обичаја, културе, вере, монетарног и пореског система.

Сад можемо слободно да кажемо  – ВЕЛИКА ГРЕШКА  за српски народ.

Велико је питање да ли би било Јасеновца, Тита, комунизма, братоубилачког рата, Олује, Братунца, Косметског етничког чишћења од Срба и НАТО агресије ?

По мом мишљењу била би много боља ситуација за нас СРБЕ, и већина горе наведеног не би се ни догодила.

Приредио – Ђорђе Бојанић

Извор. http://srpskaistorija.com/