Скандалозно: Зову студенте на предавање – дођите, стигао директор НАТО Центра за масовно уништење

nato bombardovanje

Невладина организација Центар за демократску транзицију, која промовише улазак Црне Горе у НАТО, вечерас у Подгорици организује трибину на којој ће гост бити ни мање ни више него некадашњи директор НАТО Центра за оружје и масовно уништење Тед Вајтсајд.

Да ствар буде још гора на трибину се позивају студенти како би, како се наводи, стекли „нова знања“ о НАТО.

„Сматрамо да ће овај догађај бити изузетно знимљив и да ће помоћи да употпуните знање и боље разумијете процес евроатлантских интеграција“, наводи се у позиву ЦДТ-а студентима.

америцке бобмбе Скандалозно: Зову студенте на предавање – дођите, стигао директор НАТО Центра за масовно уништење

Поставља се оправдано питање којим то знањима црногорске студенте може да подучи некадашњи директор НАТО Центра за оружје и масовно уништење, осим како убити што више невиних цивила, како разорити што више градова и како оставити пустош иза себе.

Трибина ЦДТ-а биће организована вечерас у Инфо Центру о евроатлантским интеграцијама (Римски трг 10), с почетком у 17,30 часова.

Из ЦДТ-а су навели да је Вајтсајд актуелни замјеник помоћника генералног секретара НАТО-а за јавну дипломатију, а прије те позиције био је сектретар Сјеверноатлантског савјета, односно директор НАТО Центра за оружје и масовно уништење.

banane Скандалозно: Зову студенте на предавање – дођите, стигао директор НАТО Центра за масовно уништење

У последње вријеме интезивирала се кампања за чланство Црне Горе у НАТО уз употребу непримјерених метода кроз „банана ситилајт“. Подсјећамо, „Црногорске патриоте“ су поставиле билборд у Подгорици са логом НАТО-а и поруком „Боље банана у руци, него руска чизма за вратом“.

Мировни покрет „Не у рат – не у НАТО“ најавио је да ће бананама „почастити“ учеснике трибине у просториjaма Инфо центра и на тај специфичан начин показати неслагање са кампањом за улазак у Сјеверноатланску алијансу.

ИН4С