Немања Шаровић: Шешељ неће добровољно да се врати у Хаг

sarovic

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић изјавио је данас да се лидер радикала Војислав Шешељ неће добровољно вратити у Хаг и да о даљим потезима треба питати председника Србије Томислава Николића и премијера Александра Вучића.

 

– Он (Шешељ) је свој посао у Хагу завршио. Како ће и шта ће даље, питајте Александра Вучића и Томислава Николића – казао је Шаровић агенцији Бета поводом захтева Тужилаштва Хашког трибунала да расправно веће врати оптуженог Шешеља с привремене слободе у Србији.

Шаровић је оценио да је констатацију Тузилаштва како је Шешељ „поткопао дух одлуке о привременом ослобдјању“ смешна.

– Тај који је формулисао такву констатацију нема везе са правом, он мора да је заврсавао факултет заједно са Томиславом Николићем – казао је Шаровић.

У поднеску тужилаштво констатује да је Шешељ својим понашањем у Србији „поткопао“ дух одлуке о привременом ослобадјању коју је, на сопствену иницијативу, „из хуманитарних разлога“ донело расправно веће председавајућег Жана Клода Антонетија.

Тужилаштво захтева да та одлука буде опозвана, да Шешељу буде наложено да се врати у Хаг и да се, потом одржи расправа о његовом здравстеном стању и  условима под којим би, евентуално, поново могао бити привремено ослобођен.

Војислав Шешељ је након готово 12 година проведених у Хагу, без званичне пресуде, 12. новембра дошао у Србију, а на основу одлуке расправног већа Трибунала.

(Бета)