Грчка је нова мета Албанаца и њиховог пројекта “Велика Албанија”

Great_Abania__s_Skinheads_by_fbarok

Још се није осушило ни мастило, којим је потписано нешто што се-зове „Независност Косова“, када се отпочела откривати тамна страна месеца, Балкана, Хашима Тачија и пуна подршка САД, Велике Британије, НАТО, у једној, да кажемо готово ерупцији „анализа“, „текстова“, „емисија“, „публикација“ и све што можете замислити на сличну тему, којом је данас преплављена Америка!

 

Како кажу аналитичари од поверења, блиски Америчкој обавештајној служби (САД тајне службе), сви ови нацрти који стижу од ЦИА, део су организованог плана за дестабилизацију Балкана, дела Европе који није у ЕУ, са крајњим циљем и Европске уније. Како кажу специјалисти по овом питању, то ће бити таква монструозност геополитичких промена, да димензије такве монструозности, нису виђене ни у једној структури до сада, чак ни за време Адолфа Хитлера, у оквиру владавине ткзв. црног фашизма-јер овај тренутак окарактерисан анонимним – једноставно експлоатише Албанце, да спроведу прљави злочиначки посао, као што су разна зверства, убиства, крађе, пљачке, убиства невиних и све остало што може замислити „геније“, а у име САД и НАТО и све то у замену за стварање „Велике Албаније“! Ово би могли назвати међународним Америчким Рајхом у Европи.

И оружјем илегално финасираним од Америке, наоружаће своје прљаве промискуитетне „присталице“, албанске терористе, нажалост обучаване у посебном центру за обуку у Пентагону, овде у суседној Вирџинији (у Ленглију, центру за обуку ЦИА у Вилијамсбургу, Вирџинија, око 240 километара јужно од Вашингтона), као што смо недавно открили и доказали.

Ево, шта је открио Центар за стратешке студије

Међународни институт за стратешке студије „Одбрана и инострана политика“ (Дефенсе анд Фореигн Аффаирс), у извештају објавио чак за назнаком „Цонфидентиал“ (поверљиво), где, у облику „анализе“, показује рељефну слику онога што се дешава на Балкану, укључујући Грчку.

И имајмо на уму, да тврдње уопште нису насумичне, нити сугестибилне, будући да нам долазе из овог невидљивог америчког центра, врло опрезног на језику. Приликом писања, увек наводи извор Интеллигенце. У ствари, када смо запитали аутора, где заправо црпи своје податке, добили смо одговор, у писаној форми, да не жели да угрози свој извор на Балкану!

Стиже нам нова албанска побуна – „балканско пролеће“

Тако запамћена, између осталог: У периоду март-април 2008 године, условивши велику побуну и насиље на Балкану од стране албанских екстремиста (да не кажемо терориста) који имају организовану мрежу кријумчарења оружја, како на Косову, тако и у БЈРМ. Биће ово, вруће пролеће на Балкану, које ће подстаћи националистичке албанске екстремисте (терористе).

Информације из Грчке, Македоније и Косова

Нова побуна, биће стимулисана и илегално опремљена, од албанских лидера и политичара на Косову и БЈРМ. Тренутно су тимови мирни, али када мировне снаге (УНМИК) напусте Косово, „весеље“ ће почети. Доказ о настанку нелегалних паравојних активности су, нагла појава наоружаних Албанаца и маскираних људи, који већ постављају контролне пунктове у селима западног Косова“. И након низа листинга оружаних инцидената, од недавно настављен у апокалиптичнијем облику, открива оно што посебно истичемо: „Покушај дестабилизације Македоније и Црне Горе. И биће тако, све док постоји дугорочна стратегија за анексијама и асимилацијама великих делова територија и људи који живе у тим земљама и маштају о стварању Велике и националне Албаније. Контролни пунктови су у рукама једне илегалне организације ΑΝΑ или ΑΚСХ (Албанιан Натионал Армy – Албанска национална армија)“.

Црна Гора

Позваћемо се на „анализу“ у вези кретања и трговине илегалног оружја, у којој између осталог пише:

„Албански екстремисти (терористи), који се налазе на Косову, настојаће политичким притиском, да дестабилизују суседне земље. Децембра 2006 године, КФОР је саопштио о одузимању велике количине оружја, које је ишло за Црну Гору. Италијански војници су ухватили и лишили слободе, петоро Албанаца, умешаних у трансакцију оружја.

Извјештај врви од детаља о разном заплењеном оружју, које не може људски ум да замисли, а које је допрељено на Косово и то је очигледно, уз помоћ НАТО-а и америчких војника. И даље наставља, фокусирајући се на „анализу“ о Црној Гори:

„20% становништва Црне Горе чине албански и босански муслимани. Потпуно немоћна Црна Гора нема више поршку Србије, која би јој доставила помоћ у својим снагама безбедности, након што је постала независна, којом ће у скорој будућности доминирати добро опремљене групе албанских екстремиста (терориста). Степен опасности је изузетно висок, посебно од 2008 године“.

Скопље

Затим, америчка стратешка анализа силази на југ и отпочиње бављењем Скопљем, где албански екстремисти (терористи) до сада, снимају терен, начинивши много детаљних и невероватних снимака, које су уручили обавештајној агенцији Интеллигенце, а ова десетинама агената на терену, који ће бити у стању да испланирају план акције, јер знају распоред стратешких снага и објеката Македоније, што, да се не заваравамо, несумњиво велику забринутост у вези своје сигурности, морају имати и Грчке власти.

Организација албанске Ослободилачке националне армије (ОНА) Натионал Либератион Армy (ΝЛА), позната и као „Македонска ОВК“, а још познатија као организација која контролише улазак и излазак илегалног оружја. Већина оружја стиже у Македонију од организоване мафије из Албаније, преко села Велешта, близу Струге, насељеног Албанцима. Поготово што ово село има директне везе са косовским Албанцима, јер је настањено људима махом досељених са Косова. У овом селу, око 20 до 25 људи, одговорни су за илегалну доставу оружја, у добро затвореним камионима, пребацујући из Албаније преко граничног прелаза Кафасана или преко планина до села Радолишта и Франгона, а даље до Велешта, довозећи илегално оружје у Тетово и Арачиново у близини Скопља и села Кумановског региона. Тако је регистровано, 8 -10 илегалних група, које пребацују оружје за Скопље“!

Терористи са РПГ-7

Горе поменуто, као и остале евидентне информације, додатно данас узнемирују Грчку, што ћемо објаснити у наредном пасусу:

„Ствар постаје јаснија, ако знамо да је група део исте мреже, која има везе са базама у Албанији из којих креће достава илегалног оружја, тада се, претпостављамо, на основу неких грчких медија и стручњака, испорука у Грчку одвијала преко екстремистичке терористичке групе леве оријентације, „Револуционарна борба“ и доставља ракете РПГ-7 кинеске производње пречника 40 милиметара из 1974 године, којима је погођена америчка амбасада у Атини 12. јануара 2007 године, док други извор тврди да је оружје у Скоље стигло од анархиста, које је Сали Бериша потстицао, да 1997 године украду из војних складишта, од којих добар део завршава у БЈРМ“.

Циљ је, грчки јужни Епир: „У припремној фази је оружана акција“!

Он закључује: „Изобиље нових информација, показују да су међународне власти на Косову, власти у Црној Гори и Македонији, свесне, да покрет за независност Косова има суштинско много веће и шире апетите, који утичу на дестабилизацију региона. И то је један од скривених циљева, не само „слобода“ ове покрајине. Све указује, да сецесионистички покрет за Велику или Националну Албанију, може бити проширен и на јужни део континента, тј. Јужни Епир у Грчкој, где је већ примећена фаза експанзионизма, у погледу снабдевања оружја, која је у процесу, што је у ствари припрема за оружану акцију, која чека команду“!

Исламски тероризам на Балкану

Коначно, треба напоменути да, у ванредној „анализи“, исте фондације, од 2 фебруара 2007 године, каже се, да „специјални изасланик“ Уједињених нација (УН) за преговоре о Косову и Метохији Марти Ахтисари, „сугерише“ Београду и Приштини да иза напада на америчку амбасаду стоје исламистичке групе, тврдећи да:

Амерички месечник „Дефенсе анд Фореигн Аффаирс“, поседује детаљне доказе о повезаности, између осталог, од ових група, снабдетих оружјем којим је нападнута америчка амбасада 12 јануара 2007 године, пројектилом који је уједно и доказ о везама исламиста Македоније и Косова са пакистанским исламистичким организацијама у Великој Британији“!

Циљ је Северни и Јужни Епир

Такође, у истом апокалиптичном америчком извјештају, наводи се да актуелни лидери косовских Албанаца, бивши припадници организација ослободилачке војске Косова (скраћено ОВК) или УЧК, данас се налазе на високим положајима, „чиме јачају своје позиције у БЈРМ, а можда и у Црној Гори, а експанзионистичке и екстремистичкие активности пребацују у Грчку, односно унутар Албаније (нпр. Северни Епир), као што је планирано“!

Вероватно је то узрок, што данас грчке анархистичке групе поседују велику колекцију наоружања.

Резултат политике, ракете завршавају у рукама терористичке „Револуционарне борбе“

Зна се и то, да „човек који контролише већину илегалне трговине оружјем из Албаније, Косова и Македоније, налази се у селу Велешта близу Струге, насељеног Албанцима. Зове се, Али Ахмет, вођа албанских оружаних снага, које су подигле оружани устанак 2001 године, за отцепљење од Скопља. Он и његови помоћници послују са 7-8 Грка у Грчкој. И сарађује са руским емигрантима грчког порекла, као и неким Грузинима из Солуна. Незаконито уношење, све врсте лаког наоружања, експлозива, митраљеза, РПГ-7 ракета и другог. У основи, албанска испостава је у Струги, која даље пласира продају оружја руским емигрантима настањеним у Грчкој, као и Грузијцима, који потом препродају Грцима. Две последње године, ова група кријумчара оружја, продају разне врсте ватреног оружја, грчким левичарима и анархистима. Ручни бацач РПГ-7с, који је продат „Револуционарној борби“ за напад на америчку амбасаду 12. јануара 2007 године, коштао је од 2500-3000 евра по комаду или до 6.000 евра 8 ракета“.

Ексклузивно саопштење „Дефенсе анд Фореигн Аффаирс“

Данашња међународна превирања – револт мањине, чак и црначке па и мексиканске, коначно реномирани амерички аналитичар Џорџ Копли (Грегорy Цоплеy) ексклузивно у писаној изјави, каже:

„Једнострано проглашење независности Косова од стране Албанаца, није крај, како кажу, распада бивше Југославије, управо потврђује континуитет процеса. Овај случај има шире импликације, одражавајући се на друге сличне случајеве, као што је цепање дела Балкана. То је преседан за турске заједнице на Северном Кипру, које траже независност, а процес темеље на Косовском моделу, сецесионистичком иницијативом чеченских исламиста (џихадиста), Курда у северном Ираку и Јермена у Нагорно Карабаху, који инсистирају на независности, а такође део Западне Сахаре, сада део Марока, могао би једнога дана да постане Сахравска Арапска Демократска Република.

А у питању су и други разлози, као што су енергетска и рудна богатства на Косову и Метохији која покрећу независност. Сада је сасвим јасно, наивне тврдње Стејт департмента, да је Косово посебан случај, у будућности могу се показати нимало безазленим, јер наравно, таквим преседаном, наводе босанске Србе да прогласе и они независност, Републике Српске!

Штавише, пример Косова, где тече илегална емиграција, којом се формира етнички баланс у покрајини, може се поредити – и можемо упоредити – са јужном Калифорнијом, где је илегална емиграција створила још једну етничку равнотежу.

Зашто онда не, независност и Јужне Калифорније?

У сваком случају, ми смо свесни импликација територијалних претензија, где косовски Албанци врше припреме против Србије, Македоније и Грчке.

Ово је почетак хаоса“!

(Вашингтон, Ламброс Папантонију, Славиша Лекић, са енглеског и грчког за Васељенску ТВ прево и приредио)