Мистериозно нестали захтеви за легализацију кућа на обали Саве синова Томислава Николића

sns-tomislav-nikolic-izdajnik

Синови Томислава Николића могли би да задрже своје дивље викендице због бирократске ујдурме која кочи њихово рушење.

Наиме, захтеви за легализацију кућа на обали Саве синова председника Србије мистериозно су нестали. Тачније, загубили су се негде на путу од Општине Нови Београд до Секретаријата за легализацију Града Београда.

 

А куће не могу да буду срушене док се ти захтеви не одбију, што ће се сигурно десити чим стигну на праву адресу.

Док у Општини Нови Београд тврде да су подаци о нелегалним кућама Бранислава и Радомира Николића прослеђени градском Секретаријату за легализацију, у овој институцији говоре да податке о њима немају.

– Имамо заведено тачно под којим бројем им је прослеђено. Зато не разумем како они то не могу да нађу – каже председник општине Нови Београд Александар Шапић.

У Секретаријату за легализацију, с друге стране, објашњавају да је њима стигло 250.000 захтева и да је тешко сада пронаћи без прецизних података у њима документа која су поднели синови Томислава Николића.

То међутим није крај приче. Чак и када Секретаријат за легализацију донесе одлуку да те куће не могу да се легализују, питање је ко ће платити рушење. Градоначелник Београда Синиша Мали за „Блиц” каже да су сви објекти чија је површина мања од 800 метара квадратних у надлежности општина.

– Када Секретаријат обради захтеве и донесе одлуку, она мора да постане правоснажна да би се приступило рушењу, а новац за то треба да обезбеди локална самоуправа из буџета који иде општинама из града Београда – каже Мали.

Шапић међутим каже да они немају новца за то.

– Када стигне решење о рушењу, ми упућујемо захтев Граду да нам уплати наменски новац за рушење, јер када би општина то плаћала не бисмо имали да платимо ни струју – каже Шапић.

Селектор

Млађи син председника Бранислав недавно је именован за селектора кадетске фудбалске репрезентације наше земље. Не бави се политиком, а тренер је још од 2004. године.

Градоначелник

Радомир Николић је одскора први човек Крагујевца, где је успео да после много година смени Верка Стевановића, држећи одборнике у карантину до самог гласања.

(Блиц)