Небојша Стефановић: „Утврђена крађа идентитета А. Вучића, али ко је украо идентитет непознато“

stefanovic-v

Београд — Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је полиција “непобитно утврдила” да је било фалсификовања личне карте Андреја Вучића, али и даље се не зна ко су починиоци овог кривичног дела.

 

Он је истакао да је „лажном личним документом брата премијера Србије основано предузеће Асомакум“.

Стефановић је на седници скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове рекао да су графолози „непобитно утврдили“ да је фалсификован Вучићев потпис, али и да постоји разлика у слици и серијским бројевима на личној карти.

„Ми се ту нећемо зауставити и трудићемо се да разоткријемо ко су особе које су омогућиле упис у регистре са таквом личном картом“, рекао је министар.

Питање пословања фантомског предузећа Асомакум покренуо је посланик Нове странке Зоран Живковић после чега је премијер Александар Вучић казао да је његов брату украден идентитет.

Спорно предузеће је основано 2010, а као оснивач и власник водио се Андреј Вучић. Потом је 2011. рачун ове фирме блокиран због дуга од 20 милиона динара. Вучић је изјавио да му је „украден идентитет“, али до дан данас починиоци овог кривичног дела нису пронађени, нити је полиција радила на овом случају, док се тема поновно није актуелизовала у октобру 2014.

(Б92-НСПМ)