Вучић: EУ ниjе и не може бити баук за православне народе

SRBIJA PREMIJER KONFERENCIJA ZA NOVINARE

БEOГРAД – Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић истакао jе у телефонском разговору с председником владе Mолдавиjе Jуриjем Леанком да Eвропска униjа „ниjе и не може бити баук за православне народе“.

Вучић и Леанка су разговарали телефоном о унапређењу билатералне политичке и економске сарадње, саопштила jе владина Kанцелариjа за сарадњу с медиjима.

Двоjица премиjера разменили су мишљења о значаjу процеса европских интеграциjа за обе земље.

Премиjер Вучић jе нагласио колико су за jедну земљу и регион важни мир и стабилност коjи доноси процес приступања Eвропскоj униjи.

Вучић jе информисао свог молдавског колегу о свеобухватним економским мерама коjе Влада Републике Србиjе предузима у сарадњи са Eвропском униjом, Mеђународним монетарним фондом, Светском банком и другим међународним финансиjским институциjама да би обезбедила бољу будућност земље.

Премиjеру Леанки, Вучић jе пожелео много успеха на парламентарним изборима заказаним за 30. новембар и позвао га да одмах после избора посети Србиjу како би разговарали о наставку и унапређењу сарадње двеjу земаља, наведено jе у саопштењу.

Танјуг