Фашизам на дјелу: ЛП тражи преименовање улица Карађорђа, Косовских јунака, Милоша Обилића

nacisti8

Либерална партија најавила је да ће у парламенту Подгорице, али и у осталим градовима Црне Горе, иницирати преименовање улица са називима знаменитих личности из српске историје, што представља нову демонстрацију фашизма и нетолеранције.

Након што је за химну узето дјело ратног злочинца и фашисте Секуле Дрљевића, протјеран српски језик из система образовања, Гаврило Принцип проглашен за терористу било је за очекивати да ће се наставити са утабаним корацима мржње према свему српском, а неславну улогу да настави ту причу припала је Либералној партији.

Тако је одборник ЛП у подгоричком парламенту Јован Рабреновић казао да се иницијатива за промјену имена улица првенствено односи на улице које носе имена Карађорђа, Цара лазара, Милоша Обилића, Косовских јунака.

„Све у свему митских личности које немају никаквог утемељења у историји Главног града или државе Црне Горе. Напротив, више служе као подсјетник на вријеме које сви желимо избрисати из сјећања, на период деведесетих кад се покушавао црногорцима наметнути осјећај да нијесу Црногорци и да требају бити оно што никада нијесу били. Вријеме хегемонистичких претензија сусједних земаља је прошло, али је за собом оставило трага у нашој култури и историји“, навео је он и изјави за јавност.

Jovan Rabrenovic Liberalna partija Фашизам на дјелу: ЛП тражи преименовање улица Карађорђа, Косовских јунака, Милоша Обилића

У Либералној партији сматрају и да неке од улица и тргова у Подгорици треба да се назову по Крсту Зрновом Поповићу или Антонију Абрамовићу.

„Сматрам својом обавезом да као либерал и неко ко изнад свега воли свој град урадим све како бисмо у најсјајнијем сјећању сачували успомене на све оно што нас чини тако поносним на своју историју. Кроз вођење активне политике у Главном граду инсистираћемо на потпуној афирмацији свих вриједности које Црна Гора и њена више вјековна сувереност заслужују. Почев од црногорског језика, који је запостављен, па до помоћи на изградњи црквених објеката црногорске православне цркве“, наводи се у саопштењу Рабреновића.

ИН4С