Навиjачи турског Галатасараjа у Бриселу развили транспарент: „Сви ћете проћи као Марко“

galatasaraj navijaci6

БРИСEЛ – Навиjачи турског Галатасараjа не престаjу са насилничким понашањем пошто су вечерас у Бриселу прекинули утакмицу фудбалске Лиге шампиона младих тимова против домаћег Aндерлехта.

Белгиjски саjт воелтбалкрант.цом преноси да jе судиjа био приморан да прекине игру већ на почетку сусрета након што су присталице Галатасараjа убацивали бакље на терен и изазвали инциденте на трибинама.

Навиjачи турског клуба развили су транспарент с натписом „сви ћете проћи као Mарко“, алудираjући на убиjеног навиjача Црвене звезде Mарка Ивковића, уз скандирање „Убиj Србина“.

Tакође су окачили заставе Tурске, Aлбаниjе и самозване републике Kосово, уз непрестане провокациjе.

Белгиjски саjт наводи да jе утакмица настављена тек након што су додатне снаге безбедности успоставиле контролу ситуациjе на трибинама.

Присталице Галатасараjа срамотно су понели у недељу пред почетак првенствене кошаркашке утакмице са Бешикташом, када су звиждали на минут ћутања коjим jе одата пошта убиjеном Ивковићу, а вечерас су показали да не презаjу од даљег насиља.

Ивковић jе убиjен у петак уочи утакмице кошаркашке Eвролиге у Истанбулу, где jе Црвена звезда гостовала екипи Галатасараjа, а сахрањен jе у понедељак на Бежаниjском гробљу у Београду.

Танјуг