Ево како се Путин осветио литванској председници јер је Русију назвала “терористичком државом”

Vladimir-Putin2

Влада Литваније оптужила је данас Русију да је забранила улазак камиона са литванским регистарским таблицама на своју територију, због чега је руском амбасадору у Виљнусу уручен званични протест.

Рекао сам амбасадору да су мере које тренутно спроводи Русија дискриминаторске и захтевао да оне одмах буду укинуте, рекао је заменик министра спољних послова Литваније Андријус Кривас, преносе агенције.

Према извештају литванске пограничне службе, ограничења су уведена у петак увече, дан након што је председница Литваније Даља Грибаускајте назвала Русију “терористичком државом”.

Министарство спољних послова Русије је одговорило да то “превазилази и најекстремније изјаве радикалних националиста у Кијеву”.

Министар унутрашњих послова Литваније Саулијус Сквернелис изјавио је после данашње седнице владе да је аутомобилима и камионима практично забрањен улазак у Русију.

Литванско Удружење друмских превозника саопштило је да је Русија прекинула царинске операције за литавске камионе, који су остали блокирани на граници.

Москва за сада није коментарисала оптужбе из Виљнуса.

ФоНет