Данај писао Ђукановићу и Медојевићу: Вратите нам територије на миран начин

KOCO DANAJ

Позиви сусједима, пријатељима и савезницима „Природне Албаније” са напоменама о важности тог пројекта биће завршени у априлу 2015.године, што је датум који се поклапа са територијалним уништењем албанског народа тајним Лондонским уговором, најавио је предсједник Листе за „Природну Албанију” Кочо Данај у отвореном писму упућеном црногорском премијеру Милу Ђукановићу и лидеру ПзП-а и члану предсједништва ДФ-а Небојши Медојевићу.

Кочо Данај је позвао Ђукановића и Медојевића, као политичаре из Албанији сусједне Црне Горе, да прихвате реалност „Природне Албаније”, уз поруку да Албанци у Црној Гори имају право на самоопредјељење., пише Дан.

„Зашто овај позив упућујем баш њима? Зато што су то наши сусједи, а Албанци прве позиве упућују сусједима. Они су и сусједи који у својим државама неправедно имају територије „Природне Албаније”, које ћемо ми мирним путем повратити“,  изјавио је Данај.

Он је рекао да позив упућује и представницима Брисела и Вашингтона да уваже потребу за стварањем „Природне Албаније”.

„И опет, зашто баш њима? Зато што је Брисел главни град уједињене Европе и зато што је „Природна Албанија” њен органски дио. Зашто Вашингтону? Зато што је Вашингтон стратешки савезник „Природне Албаније”“, навео је Данај.

Данај сматра да политичари из Албаније Еди Рама, Луљзим Баша и Илир Мета треба да имају право да се кандидују за предсједника или премијера у Тетову, Улцињу, Тузима, Куманову, Митровици, Прешеву, Гњилану и Дреници.

Дан