ИМА ЛИ У СРБИЈИ ОПОЗИЦИЈЕ?

vlast-i-opozicija-u-srbiji-evro

Чинило се до недавно да у Србији уопште нема опозиције. Све док се из Хашког казамата није вратио као побједник и мученик др Војислав Шешељ. Народ је препознао ту шансу, зато је и било преко 30. 000 људи на митингу у Београду. Мислим да је шансу увидио и сам Шешељ. Надам се да је неће пропустити. Зависи ће много од његовог става, здравља и разних утицаја. Свако иначе види да се овај велеиздајнички режим уплашио од Шешеља. Њихов страх није узалудан.

Него, да се разумијемо, немам намјеру да стварам култ личности Војислава Шешеља.Чак мислим да је Шеки много боље дјеловао у Хагу него у влади Србије. Пратио сам као и већина србства његово растурање Хашког трибунала и свака му част. Жртвовао је живот за идеју и побиједио. Тешко су га разбољели и када више нису знали шта ће с њим, пустили су га, да не би умро у затвору, јер је и овако превише Срба страдало тамо. 
Вратио се Шеки у Србију и више ништа неће бити као што је било. Зато је дјеловало веома чудно реаговање новог лидера ДСС-а Санде Рашковић –Ивић, да неће разговарати са Шешељем, а да ствара ,,патриотски блок,, против ЕУ и НАТО, а за сарадњу са Русијом. Врло брзо се увидјело да режим гура Санду као подвалу и док је Шешељ био у Хагу дјеловало је да Санда стварно хоће да руши режим и окреће Србију ка Русији, али онда је Санда отишла у узурпирани манастир Високи Дечани по ,,благослов,, код опата Јањићија по злу чувеног паписте и главног заговорника Велике Албаније. Потом су се појавиле њене изјаве да је Хрватска имала право на Крајину, као Србија на Косово и да су Срби починили геноцидни злочин у Сребреници!?
Изјаве које већ деценију пристају велеиздајницима. Уставри, не ради она то намјерно, она изгледа нема ни појма шта ради, а с њом манипулишу Андреја Младеновић који је дио режима у Београду и Борко Илић који је дио режима у Новом Саду. Не вјерујем да ће Санда након ових почетних катастрофалних грешака остати на челу ДСС. Додуше ни Коштуничино килављење и кокетирање са издајницима уз ,,политичку неутралност,, није ништа добро донијело, али је било мање опасно од овог отворено издајничког дјеловања.
ДВЕРИ не одбацују разговоре са Шешељом, што је веома мудро. Чак су ДВЕРИ имале наискренији став у вези ,,патриотског фронта,, на прошлим изборима. Отворено су позивали све да се уједине, али је Коштуница упорно одбијао улогу вође патриотске опозиције. Само једном је изашао на протесну шетњну због Косова са СРС и ДВЕРИ и од пар хиљада људи се на улицама створило више од 10 000 људи. То је било то од Коштунице. Више ни макац.
Шаровић је повлачио идиотске потезе на предпрошлим изборима кад је режим Бориса Тадића покрао изборе, тврдио је да СРС није покрадена иако јесте покраден, само због тог јер су и назадњаци тврдили да се десила изборна крађа. На прошлим изборима,који су били изрежирани од стране Вучићевог режима, Шаровић је направио ,,џентлменски,, договор о ненападању са Коштуницом, пријавио страначку листу за изборе на којој су били Младен Обрадовић и Иван Ивановић, те је назвао ,,патриотски блок,, и још позвао ДВЕРИ преко медија да се прикључе. Логично ДВЕРИ су одбиле да уђу на страначку листу СРС.  Тако је Вучић добио оно што је сањао, разједињену опозицију, коју је покрао на изборима и онда су се приказани гласови ДСС, СРС, ДВЕРИ и ССЈ прелили СНС-у. Вучић је добио апсолутну власт.

Морам да напоменем да немам неко идилично мишљење ни о ДВЕРИ-ма и њиховом лукављењу и екуменизму, али су они најмање криви због непостојања опозиционог фронта. Уколико су ДСС и СРС на предпрошлим изборима сумњали да су ДВЕРИ ту да им одвуку гласове, на овим задњим изборима је било очигледно да то није случај.

Остаје само нада да ће Шешељ хтјети и умјети да организује широки опозициони фронт који ће срушити овај НАТО режим и омогућити Србији да добије прву националну власт након 70 година.

Уколико се то и не деси, није смак свијета. Кола ће кренути још брже низ брдо и морамо се склонити да и нас не поломе. Онда ће ново страдање пробудити поробљени србски народ.
Воскресења не бива без смрти.


Игор Војиновић
СНО ,,Срби на окуп,,
22. 11. 2014. год.