У Љевоши код Пећи обијено 29 српских повратничких кућа

albanci-pretucen-srbin

Београд — Непознати починиоци су у селу Љевоши код Пећи обили 29 повратничких кућа, изјавио је данас такозвани министар за заједнице и повратак у ткзв. косовској влади Далибор Јевтић.

Он је апеловао на надлежне службе да хитно пронађу и ухапсе починиоце.

 

Како је Јевтић казао за агенцију Бета куће су обијене у ноћи између среде и четвртка, када су власници, углавном чланови једне породице, отишли у централну Србију ради обележавања славе Светог Архангела.

„Из неких кућа изнете су ствари и лична имовина, а оне из којих није имало шта да се изнесе само су обијене“, казао је Јевтић и додао да у селу Љевоши стално борави око 15 Срба, а остатак повратника већину времена, ипак, проводи у централној Србији. Долазак повратника у Љевошу почео је 2005. године.

Према његовим речима, прве информације о обијању кућа власници су добили од својих комшија, Албанаца. Мештани су узнемирени и размишљају о одласку, али ће ткзв. министарство то покушати да спречи.

Јевтић је рекао да су у село отишли његови сарадници, који покушавају да умире грађане, а наредне недеље и он ће посетити Љевошу.

„Наредне недеље у Љевошу ћу доћи са представницима косовске полиције и локалних власти у Пећи, како би мештани директно од њих могли да добију све информације“, казао је Јевтић.

(Бета)