Саша Мирковић: Томислав Николић је преварант, а његов син Радомир је као Марко Милошевић

sasa-markovic-sns

Функционер СНС изнео оптужбе на рачун Радомира Николића, а за његовог оца, председника Србије, рекао да не држи обећања

БЕОГРАД – Напредњак Саша Мирковић, председник Скупштине Општине Зајечар, није опростио страначком саборцу и сину председника Србије Радомиру Николићу што је покушао да га избаци из странке, па је на њега осуо паљбу из свег расположивог оружја.

Мирковић за Курир каже да ће на седници Главног одбора тражити да Николића млађег смене са чела Извршног одбора СНС ако сам не оде.

– Није способан за функцију у странци, али ни за градоначелника.  Има позиције само само зато што му је отац био шеф странке. Дете је порасло, осамосталило се. Понаша се горе него што се понашао Марко Милошевић на врхунцу Слобине власти. Марко барем никад није вршљао по странци, а ово што данас ради Радомир је срамота. Можете ли да замислите Марка као градоначелника Пожаревца деведесетих година? Или данас Мадону и Бамбиленд у Крагујевцу? – каже Мирковић и додаје:

– Било би му боље да се ухвати укоштац с проблемима у Крагујевцу него што кука. Замислите да, следећи његов пример, сви градоначелници и председници почну да траже помоћ од председника и премијера. Мора да покаже резултате – оптужује Мирковић и додаје да СНС има много способнијих, вреднијих и искуснијих људи него што је Радомир Николић.

Мирковић није остао дужан ни председнику Србије, уз објашњење да се странци прикључио на позив Александра Вучића, а да Томислав Николић није испоштовао ништа од онога што су се договарали.

– Све што сам се договорио с Николићем он није испоштовао, као ни 2008. Два пута ме преварио. Нисам будала и нећу дозволити да ме превари и трећи пут преко свог сина Радомира – рекао је Мирковић.

Иначе, Радомир али и Томисла Николић јуче није одговарао на позиве и поруке Курира. Станислава Пак, саветница за медије председника Николића, за Курир каже да не жели да коментарише Мирковићеве речи.

– Не умем да комуницирам на том нивоу – рекла је Пак.

Подсетимо, Николић је добио задатак од председника СНС да направи списак свих чланова странке са две или више функција. После више месеци једино је пронашао Мирковића и Љубивоја Славковића. , На листу је заборавио да стави пријатеља Горана Ковачевића, који обавља три функције и месечно зарађује 188.843 динара.

Радомир Николић се мало истрчао

21. октобар 2014. – Председник извршног одбора СНС Радомир Николић изјавио  да је из странке искључио Сашу Мирковића јер је утврђено да има две плаћене функције.

22. октобар 2014. – Потпредседница СНС Зорана Михајловић демантовала је Николића и изјавила да нико није искључен из странке и да се председник ИО мало истрчао.

С њим се не свађа

Да Николићеве одлуке немају посебну тежину, показало се на рођендану СНС непосредно после његове одлуке о искључивању. Док се Николић држао по страни, Мирковић је био видно расположен и ћаскао с већином присутних. Тако се на позив министра одбране Братислава Гашића опкладио да га сигурно неће ускључити из странке јер нема више функција.

(Б. Каровић, Б. Бојић – Курир)

„Тражићу оставку Радомира Николића“

Саша Мирковић, народни посланик СНС и први човек зајечарског парламента, најавио је да ће на седници ГО напредњака затражити смену Радомира Николића, председника Извршног одбора странке.

Мирковић је за „Вечерње новости“ рекао да ће тражити и да се расправља о његовом наводном искључењу из СНС, што је медијима презентовао Радомир Николић, додајући да одлуку о томе никада није добио.

„Имам доказе да више од 100 чланова СНС и даље обавља две функције, али њих Николић, који је председник ИО само зато што му је отац био председник напредњака, није искључио из странке“, каже Мирковић.

„Не видим шта Николића квалификује да буде градоначелник Крагујевца. Замислите Марка Милошевића као градоначелника Пожаревца деведесетих“, каже за Новости Мирковић.

(Танјуг)