Џорџ Буш Млађи: Мораћемо да се удружимо са целим светом да бисмо изашли на крај са Путином

President_George_W._Bush_discussing_Social_Security

Бивши председник САД Џорџ Буш Млађи у интервјуу за „Fox News“ изјавио је да САД треба да се удруже са целим светом како би изашле на крај са председником Русије Владимиром Путином, јавља портал vz.ru.

„Знате, кад сам ја био председник Владимир је почео да дејствује као да у политици победа једне стране обавезно значи пораз друге стране. Другим речима, или побеђујем ја, или ви. Ми не можемо заједно да победимо. Према томе, схватате, да бисмо са њим изашли на крај ми ћемо и даље морати да будемо удружени са целим светом“, рекао је Џорџ Буш Млађи.

Бивши председник САД је истакао да је он у почетку имао добре односе са руским председником. „Затим су цене нафте скочиле, он је постао независнији и почео да користи енергетику за обнављање Совјетског Савеза. Распад СССР-а снажно је утицао на Путина. Он је мислио да је то лоше за цео свет. По томе се он разликује од Горбачова“, рекао је Буш Млађи. Бивши амерички председник окарактерисао је распад СССР-а као „успех идеологије која је тријумфовала над другом идеологијом“.

Руска Реч