„Косово“ на Олимпијади! Србија незадовољна, али поштоваће одлуку! Руси ћуте!

fudbaleri-kosova-foto-ap-1416258202-591122

Међународни олимпијски комитет признаће јужну српску покрајину као пуноправног члана на седници 8. и 9. децембра

Две највеће светске државе које нису признале Косово неће да блокирају пуноправни пријем Косова у МОК, сазнаје Курир из извора блиских Влади Србије и МОК!

Све је извесније да ће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру учествовати спортисти под заставом самопроглашене републике Косово. Главни српски адути нису превише заинтересовани да спрече улазак јужне српске покрајине у Међународни олимпијски комитет.

tomas-bah-foto-beta-ap-1416258235-591123

Подршка САД и Немачке

– Нашој влади из МОК је саопштено да је Србија учинила све што је могла, да је четири године блокирала пријем, али да Косово сад има подршку САД и Немачке, док су Русија и Кина окренуле главу. Готово је извесно признање Косова на седници у Монаку. Наши савезници Русија и Кина нису спремне за ангажовање на спречавању уласка самопроглашене државе у МОК. Некако су равнодушни према овом нелегитимном чину, а ми сами не можемо ништа да учинимо, осим да искажемо незадовољство оваквим потезом. Председник ОК Србије Владе Дивац и министар спорта Вања Удовичић покушали су да ураде све што је у њиховој моћи, али су им сад руке везане – прича наш извор.

Руси без коментара

Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах истакао је да није било негативних реакције после провизорног пријема Косова.

– Олимпијски комитет Русије није се огласио, док Србија није задовољна одлуком, али је поштује – изјавио је Немац.

Први човек МОК пријем Косова објаснио је „његовим признањем од међународне заједнице“?! Притом, позвао се и на Олимпијску повељу, иако је оваквом одлуком најгрубље крши.

vlade-divac-foto-fonet-dragan-antonic-1416258272-591124

Реакција Владе
СРБИЈА ТО НИКАД НЕЋЕ ПРИЗНАТИ

Министарство спорта и омладине најоштрије осуђује пријем Косова у МОК пошто је реч о држави коју нису признале УН. Из тог министарства кажу да је ту очигледно реч о политичким притисцима и да пријем Косова у МОК нема везе са спортом, као и да Србија никад неће прихватити такву одлуку.

Милош Бјелинић – Курир