Карлеуша: „Ни име Војислав ни презиме Шешељ није српског корена“

Jelena-Karleuša-i-prase

BЕОГРАД – Певачица Јелена Карлеуша поново је говорила о лидеру радикала Војиславу Шешељу.

У отвореном интервјуу за “Дневни аваз”, популарна ЈК је између осталог рекла следеће:

– Од обичних људи на улици доживљавам само најлепше ствари. Мене шака те багре покушава да представи као издајника своје земље, на пример због Шешеља. Никада ништа нисам рекла против своје земље. Моју земљу и народ волим зато што знам да је то земља добрих људи. У сваком народу постоји кукољ, али ми не треба да се поистовећујемо с њима.

Проблем је што су добри људи увек некако тихи, а они лоши, по правили крезави, чупави и ружни, баш су гласни и, по правилу, необразовани. У Србији се данас дешава метастаза прошлих времена. Не јавна личност, него било који човек на планети не сме да подржи некога ко каже да је добро што је убијен српски премијер – рекла је Карлеуша и наставила:

– Како неко уопште може да подржи ратног злочинца или убицу, без обзира на то да ли је он из нашег народа? Кажу, он је наш. Ако ћемо већ правду и људскост стављати у други план, а шовинизам и национализам у први план, ако ће нам шовинизам бити испред људскости, онда ћу ја опет рећи нешто што ће, вероватно, многе дирнути: Ни име Војислав ни презиме Шешељ није српског корена. Према томе, не може мене да учи српству неко ко нема ни српско име ни српско презиме, а очигледно ни добре људске намере. Као Српкиња сматрам да смо ми добар народ, да у сваком народу има кукоља, и ми као добри људи требамо против тога да се боримо – навела је она.

Ало