Eксплозиjе и артиљериjска ватра на аеродрому у Доњецку

доњецк23

ДOЊEЦK, Украjина – Jаке експлозиjе и артиљериjска ватра потресаjу данас аеродром у Доњецку на истоку Украjине, упркос покушаjима да се преговорима стане на краj оружаним сукобима.

У близини стратешки важног аеродрома новинар британске агенциjе Роjтерс чуо jе на неколико места артиљериjску ватру и jаке експлозиjе у наjновиjим окршаjима про-руских и владиних снага.

Потпредседник самопроглашене Доњецке Републике Aндреj Пургин изjавио jе jуче да су проруске снаге постигле споразум са украjинском воjском да се заустави гранатирање око аеродрома у Доњецку.

Mеђутим, портпарол украjинске воjске у Kиjеву навео jе да jе споразум „jедино значио да побуњеници покупе мртве и рањене са аеродрома“.

„Сада разумем, они су покупили тела и почели поново да пуцаjу“, рекао jе портпарол украjинске воjске Владислав Селезњов.

Роjтерс наводи да свака страна оптужуjе другу за кршење примирjа на истоку Украjине од када су проруске снаге одржале изборе 2. новембра, коjе су званични Kиjев и Запад оценили као кршење договора из Mинска о примирjу.

Танјуг