Тачи опет Србима саопштава шта је у Бриселу заиста договорено

hasim-taci-srpski-ubicaПРИШТИНА – Ратни злочинац Хашим Тачи изјавио је данас да је формиран посебан фонд за развој севера, у који ће се сливати сви приходи од царине и пореза који се убирају на прелазима Брњак и Јариње на северу Косова, а да ће та средства бити укључена у такозвани косовски буџет.

На састанку са високим представником ЕУ на Косову и амбасадорима земаља велике петорке, Тачи је навео да ће представник ЕУ отворити посебан банкарски рачун у косовским комерцијалним банкама, одакле ће се руководити средствима која се убирају на прелазима на северу Косова. Тачи је рекао да ће фондом руководити трочлани одбор у којем ће бити један представник српске заједнице, један представник ткзв. косовске владе и представник Европске уније.

Одлуке о капиталним инвестицијама и инфраструктури ће се доносити консензусом, а уколико то не буде могуће, онда ће глас представника ЕУ бити одлућујући, рекао је Тачи. Тачи је међународне представнике информисао да су се у сусрету у Бриселу разговарало о расформирању илегалних српских структура и о организовању локалних избора у општинама на северу на основу такозваних косовских закона.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП