Војислав Шешељ: Дошло је време да они који су издали Србију положе рачуне

Seselj stoji na bini pred narodom

Војислав Шешељ: Наш стратешки партнер је Русија и земље око ње

На митингу Српске радикалне странке, пред више од 50.000 људи окупљених на Тргу републике обратили су се заменик председника Немања Шаровић и председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ.

„Пре непуних дванаест година са овог истог места свечано сам обећао да ћу растурити Хашки трибунал. Нешто је мало дуже та борба трајала, али данас могу да вам поднесем извештај. Растурио сам Хашки трибунал,“ поручио је Војислав Шешељ.

„Наш стратешки партнер је Руска Федерација и земље окупљене око ње, Белорусија, Казахстан и остале пријатељске државе, јер се морамо определити хоћемо ли на Запад или на Исток“, рекао је Шешељ и додао да су западне земље више пута бомбардовале српско становништво и извршиле геноцид над њим, док је Исток увек помагао Србији и њеном народу.

„Наш циљ је да опоравимо Српску радикалну странку, да повратимо разочарано чланство, да окупимо српску омладину и патриоте  и да се на следећим изборима народном вољом обрачунамо са евроунијатима,“закључио је Војислав Шешељ.

 

(СРС–НСПМ)

Дошло је време да они који су издали Србију положе рачуне

На Тргу Републике одржава се митинг и протестна шетња Српске радикалне странке на коме се грађанима обратио лидер СРС Војислав Шешељ. Пред око петнаест хиљада људи Шешељ је поручио да је ово најгора Влада коју је Србија имала у новијој историји, уз жаљење што се ради о његовим бившим саборцима. Након митинга велика колона кренула је у протестну шетњу центром Београда.

Око 15.000 људи било је присутно на митингу

– У Србији су лоше владе смењивале једна другу, али ово је најгора од свих. А то су, нажалост, наши дојучерашњи саборци, поручио је Шешељ окупљеним грађанима.

– Као што сам обећао пре 12 година, растурићу Хашки трибунал. Сада сам дошао да вам поднесем извештај. Оставио сам тамо рањену звер да крвари, али тамо су и даље наши сужњи, и суди им се зато што су Срби – рекао је Шешељ окупљенима.

Шешељ је навео да се суди „српским генералима и официрима који су бранили отаџбину“.

– Шевенинген је место велике патње. Ниједан Хрват није осуђен, сви Шиптари су оислобођени, муслимани осуђивани на годину-две, а само Србима драконске казне. Овај издајнички режим ништа не ради да то промени.

Он је додао да „Вучићева десна рука, Вулин“ каже да га је Америка послала.

– Сада су на власт дошли најгори, наши дојучерашњи саборци и сарадници. Били су у првим редовима за одбрану Србије, а сада се додворавају Американцима. Издали су, али је дошло време да положе рачуне. Што нису пред изборе рекли да ће бити смањења плата и пензија? Зато ћемо већ следеће године имати нове изборе – рекао је Шешељ.

Лидер радикала је поновио тврдњу да су Томиславу Николићу помогли Мило Ђукановић, Борис Тадић и западне силе да дође на власт.

– Сада је председник са фалсификованом дипломом, ниједан испит није положио. Некада је био частан и скроман. Вучић додуше није фалсификовао диплому – каже Шешељ.

Колона демонстраната након митинг иде ка згради Скупштине Србије

Са звучника широм Трга одјекују српске родољубиве песме а грађани који у све већем броју прстижу носе заставе Србије, Српске радикалне странке а примећено је и неколико застава Новорусије.

На самом Тргу Републке где је постављена велика бина са које ће се Шешељ обратити није примећено појачано присуство полиције али полицијски припадници су зато распоређени у околним улицама и прилазима Тргу  а примећена је и коњица.

На крају митинга, велика колона људи, којој су се придружили пролазници, кренула је у протестну шетњу централним београдским улицама.

(Правда-НСПМ)