Код Доњецка погинуло пет цивила, од чега двоје деце

donjeck ubijeni1

Кијев распустио своје власти на истоку Украјине

Украјински председник Петро Порошенко наредио је данас укидање свих јавних служби у регионима на истоку земље који су под контролом проруских сепаратиста.

Порошенко је декретом наредио влади да предузме све неопходне мере да би се прекинуле активности „предузећа, установа и државних организација у регионима где је у току антитерористичка операција“.

Одлика се односи и на школе, болнице и службу безбедости, објаснио је један неименовани званичник.

Распуштање званичне власти је последица непризнатих избора које су 2. новембра одржали проруски сепаратисти у деловима источне Украјине, наводи агенција Франс прес.

Код Доњецка погинуло пет цивила, од чега двоје деце

КИЈЕВ – Пет цивила, од којих су двоје деца, погинуло је у гранатирању у источној Украјини, изјавили су локални званичници, док Кијев јавља да су погинула још три украјинска војника у последња 24 сата.

Цивили су погинули синоћ у Горливки, северно од Доњецка, саопштиле су локалне власти, додајући да је 12 људи рањено.

Још три украјинска војника су погинула у сукобима на истоку Украјине, па је број погинулих воника у последња 24 сата порастао на седам, док је 10 војника рањено, саопштили су данас украјински безбедносни званичници.

Репортер агенције АФП из Доњецка, упоришта проруских снага, извештава да је рано јутрос било бомбардовања слабијег интензитета око аеродрома, мада је један локални званичник касније рекао да је бомбардовање постало интензивније.

Према подацима УН, од почетка сукоба у источној Украјини пре седам месеци погинуло је више од 4.000 људи.

(Агенције)