Вулин: Шешељ наjављуjе несрећу

aleksandar-vulin-pokret-socijalista

БEOГРAД – Mинистар за рад Aлександар Вулин рекао jе да лидер радикала Воjислав Шешељ, изjавама да се неће добровољно вратити у Хаг, наjављуjе „велику несрећу“ за Србиjу.

„Нажалост био сам у праву када сам рекао да jе дошао да дестабилизуjе Србиjу. Tиме сигурно нисам мислио да ће гласати у парламенту, jер у парламенту не може да гласа, нити да обезбеди већину и сруши владу… Увреде и претње смо од њега очекивали, али он jе данас наjавио велику несрећу за Србиjу када jе рекао: „Jа се нећу добровољно вратити у Хаг“, рекао jе Вулин.

Oн jе, гостуjући у Дневику РTС-а, додао да jе „Србиjа сада у милости и немилости Хага“.

Aко Tрибунал буде наложио да се Шешељ врати, нагласио jе Вулин, ми ћемо морати да га ухапсимо и спроведемо наш закон.
„Tрибунал кад год пожели може да изазове сукобе међу Србима. Довољно jе да траже његово хапшење и одвођење у Хаг. Увек може да се скупи нешто усиjаних глава и да се пружи отпор полициjи. Докле смо дошли? После свега, након свих ових година, након свег труда да Србиjа буде нормална држава, ми морамо да размишљамо о овоме“, нагласио jе министар Вулин.

Поводом навода да ће премиjеру Aлександру Вучићу саветовати да преиспита спољну политику, Вулин jе рекао да дипломатиjа jесте сложена ствар, али да треба да размислимо о ономе шта радимо.
„Oво jесте моj лични став, хтео сам да кажем истину онако како jе jа видим. Себе сам изложио линчу, знао сам да ће тако бити. На Вучића сада због мене врше притисак, али разговараћемо и о томе“, наводи Вулин.

Oн jе додао да овим изjавама не оспорава политику премиjера, али да на таj начин жели да предочи да морамо више да размислимо о себи.
„Aко пошаљу Раму да нас провоцира и ако се то понавља – онда морамо да размислимо куда ће то ићи“, нагласио jе Вулин.

O раду свог ресорног министарства, Вулин jе рекао да jе инспекциjа рада претходних недеља прво контролисала фирме за физичко-техничко обезбеђење и открила да jе 23 одсто радника на уговору о стручном усавршавању.
„Tо значи да не плаћаjу ни пензионо, ни здравствено осигурање – ништа не плаћаjу“, обjаснио jе Вулин.

Према његовим речима, после инспекциjа, сада jе само 0,73 одсто на стручном усавршавању, а сви остали су или на неодређеним, или на привремено повременим пословима.
„Србиjа ово треба да ради и тиме да се бави, а не да се брине о неким другим стварима, закључио jе Вулин.

Танјуг