Самсон Вулин и Далила Вучић

SRBIJA PREDSEDNI¦TVO SASTANAK KOSOVO

Вулину је изгледа ипак сва снага била у коси, док га Далила Вучић није ошишала, утегла у одело, затегла кравату малко прејако и пазарила неколико бројева мањи веш, колико да делује као да му се увек пишки, а жбуња нигде.

Јуче је сирома деловао као дечарац којем су се мама и тата сакрили у шпајиз, а њега подметнули да отвори врата кад неко звони и каже: „Извините, чика Шешељу, мама и тата нису тренутно код куће и не знам кад ће се вратити“…

Заправо, тако је деловао до тренутка када се авион из Холандије приземљио на овдашњи аеродром, а онда је почео панично да запева к’о сеоска млада која је први пут видела ону мушку работу, па унезверено кренула да трчи селом и подврискује: „Беж’те жене, иде нешто велико и све ће да нас по.ебе, изгледа“!

Није га било само у временској прогнози, или ми је промакло, мада би и ту најавио ново ледено доба, с обзиром да се Шешељ вратио и да за Србију више нема сунчаних дана.

Тачније, лепо би било да се брине због Србије, међутим његов матерински инстикт проради само кад осети да је Велики вођа угоржен, или он процени да је тако, а то је отприлике три пута дневно, минимун.

Пресамити се у кадру, утањи глас, закука ко Стојанка мајка Кнежепољка, превали преко дрхтавих усана неку о дестабилизацији Србије, још једној у низу завера против нас, покушају сила мрака и безумља да ударе на саме темеље државе, који су уједно и потпетице Алека олимпског, а онда навру сузице, крене млеко из материнских груди, па отрчи из кадра к’о девојана наког проглашења за мис мокре мајце.

И све би то било још и симпатично да није, рекох, реч о Александру Вулину, безгрешно зачетом на некој од седница ЈУЛ-а својевремено, док је овај исти Алек мантрао о слању добровољаца за Ирак, Иран, Египат и остале дестинације, к’о промотер неке туристичке агенције.

Пријатељи, ако сте се толико поплашили Шешељевог повратка, ако толико стрепите од његове политичке тежине и моћи да мобилише опозициони корпус- боље да одмах испразните фиоке и раздужите министарска седала, јер приче о све јачој, богатијој, респектабилнијој и просперитетнијој Србији падају у воду! Пардон, у Београд на води и метро који је таман требао да буде прокопан, али се, ето, вратио Шешељ, па ће сад да легне пред багер и не дозволи никакво раскопавање града, а камоли наводњавање…

До јуче сте се клели у Америку, на Молитвеном доручку било вас је као да је народна кухиња, а данас вам директно из Дизниледна урушавају темеље државе, не опраштајући вам Путина и војну параду, како кажете?!

Не, господо, пре ће бити да су вас употребили за шта сте били најкориснији, па се заиграли новом крпењачом, остављајући вас иза корнер линије, као секундарну сировину…

Ипак, биће пре и после свега да ни Амерника ни Русија немају баш никакве планове с вама, јер и сами не знате шта ћете са собом, јер глад је све јача, а демагогија све тања!

Какав Шешељ, какви бакрачи, па вама се данас отуђени центри моћи, завере и завереници привиђају грђе него деведесетих, када сте нас етикетирали к’о бофл кинеску робу!

Да није Шешељ ипак огледало у које сте избегавали да се погледате минулих година, а?

Шта од јутрос видите кад се погледате?..

П. С. Дајте, колеге, форе ради нек неко објави како се Мира Марковић враћа у Србију, молим вас! Па, уширкани Самсон би заграбио на она закључана врата, док су очух и маћеха још у шпајизи и заурлао: „Мамааааа, ови су ме киднаповали, ошишали и против моје воље одвели у неку зграду у Немањиној, где су ме злостављали да будем министар и Алекова гувернанта! Води ме, мама, хоћу опет да бранимо мостове и причамо глупости, мада ми то ни ови нису бранили, али једна је мајка“…

(Два у један)