Тачи: Дачић је помињао размену територија

taciПРИШТИНА, 23. јануара 2013. – Такозвани премијер Косова Хашим Тачи рекао је да му је председник Владе Србије Ивица Дачић неколико пута „изокола споменуо“ размену територија.

Тачи је у интервјуу за приштински Експрес изјавио да је разочаран понашањем политичких лидера, како је рекао, Прешевске долине на заштити споменика терористима и да је уклањањем споменика у Прешеву Србија демонстрирала жељу за разменом територија.

„Овом акцијом Србија демонстрира своју жељу за разменом територија, Ивица Дачић је ту идеју чак и поменуо у Бриселу. Али, ми имамо своје планове и своју стратегију којом ћемо победити“, рекао је такозвани косовски премијер.

Према његовим речима, размена територија Србије и Косова један је од најприхватљивијих сценарија за Србију. Он је рекао да је Дачић у Бриселу неколико пута „изокола“ говорио о размени територија.

„Ја и такозвана влада Косова смо то категорички одбили пошто размена територија иде апсолутно на штету стратешких националних интереса Косова, таква опција је у пуној супротности са националним интересима Албанаца где год да живе“, рекао је он.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП